En Sıcak Konular

Taraf'ta istifalar devam ediyor!

14 Aralık 2012 12:21 tsi
Taraf'ta istifalar devam ediyor! 6 yıl önce yayın hayatına başlayan, özellikle Balyoz ve Ergenekon konularındaki haberleriyle dikkat çeken Taraf Gazetesi'nde istifa depremi yaşandı. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, yardımcısı Yasemin Çongar, Yayın Koordinatörü Markar Esayan

Taraf Gazetesi Kurucu Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Yasemin Çongar ve gazetenin "Pazartesi Konuşmaları" köşesinde söyleşiler yapan Neşe Düzel, Taraf'tan istifa etti.

Medyada şok etkisi yaratan bu iddia Twitter'ın gündemine oturdu. Taraf Gazetesi'nin genel yayın yönetmenliğini yapan Ahmet Altan'ın Twitter'daki fan sayfasından yazılan "The End" tweeti de bu iddiaları doğrular nitelikte.

Ahmet Altan dün akşam istifasını gazetenin sahibi Başar Arslan'a sundu.

Bunun üzerine Taraf ekibininin yüzde 80'i görevi bırakma kararı aldı. Editörler ve muhabirler birer birer istifa ederken, Başar Arslan'ın yeni bir ekip arayışına girmediği ve Taraf'ın lağvedileceği konuşuluyor.


Taraf gazetesi yazarı Kurtuluş Tayiz, kısa bir süre önce sosyal paylaşım sitesi twitter'dan "Bu haberi vermek zorunda kaldığım için üzgünüm. Ahmet Altan ve Yasemin Çongar Taraf'tan istifa etti. Ahmet Altan bugün veda yazısını yazacak" mesajlarını paylaştı.




Başar Arslan: Taraf yoluna devam edecek, Ahmet Altan ve ekibi demokrasi tarihine geçti

Taraf gazetesinin sahibi Başar Arslan, Kurucu Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Yasemin Çongar ve kurucu ekipte yer alan Neşe Düzel'in istifalarının ardından "gazetenin lağvedileceği" iddialarını yalanladı. Arslan, "Taraf yoluna devam edecek. Altan ve ekibinin çok büyük katkıları oldu. Yaptıklarıyla demokrasi tarihine geçtiler" dedi.

Taraf gazetesinin hakim ortağı Başar Arslan, künyede "Kurucu Genel yayın Yönetmeni" olarak geçen ve yakın bir dostluk içinde bulunduğu Ahmet Altan'a, gazeteyi fiilen yönetmesini arzu ettiğini söyledi. Altan ise, "yeni romanını yazmak için vakit ayırmak istediğini belirterek" Başar Arslan'a, mealen "Yaşım ilerledi ve ben romanıma vakit ayırmak istiyorum. Bu işi en iyi Yasemin Çongar yapar" cevabını verdi.

Arslan, Ahmet Altan'a "gazetenin daha iyi yönetilebileceğini" söyleyerek ısrar etti. Ancak bu konuda Altan'ı ikna edemedi. Bunun üzerine, daha önce konuşulmuş olan beşinci yıl planı çerçevesinde ayrılıkların aşamalı olarak yürürlüğe girmesi konuşuldu. Fakat plan kısa sürede duyuldu ve "Taraf'ta istifa depremi" olarak kamuoyuna yansıdı.

Taraf'taki kaynaklar, istifaların Altan, Çongar ve Düzel ile sınırlı olmadığını, başta yazı işleri olmak üzere diğer kadrolardan da istifaların gündemde olduğunu söylediler.

 Arslan, ayrılık gerekçesi olarak "Çok önemli işler yaptılar ve yoruldular. Geldiğimiz noktada bir anlayış farkı oluştu" dedi. Arslan, şunları söyledi:

"Taraf'ı lağvetme, kapatma söz konusu değil. Taraf yoluna devam edecek. Çok büyük hizmetleri oldu, çok önemli işler yaptılar. Türk demokrasi tarihine geçtiler. Ama yoruldular, geldiğimiz noktada bir anlayış farkı oluştu. Ahmet Altan'la elbette dostluğumuz sürecek."

Düzel: Bütünlük bozuldu

Düzel, bu sabah (14 Aralık 2012) verdiğini söylediği istifasının nedeni için "Bütünlük bozuldu" açıklaması yaptı.

Taraf Gazetesi İmtiyaz Sahibi Başar Arslan hakkında "Onun gibi cesur bir medya patronu bir daha kolay kolay çıkmaz" diyen Neşe Düzel, Arslan için "Fedakarca tehlikeyi göze aldı" ifadesini kullandı. Düzel, "Arslan'ı korumak için mi istifa ettiniz" sorusuna "Alakası yok. Taraf kurulduğundan beri nelerle karşı karşıya geldi" dedi.

Taraf gazetesinin istifalardan sonra kapatılmasını sorduğumuz Düzel, "Bu bir nöbet değişimidir. Biz istifa ettik, diye gazete okuyucuları gazeteyi bırakmaz" dedi.

Bir zamanlar Altan hakkında neler demişti

Başar Arslan, 2009 yılında Hürriyet Pazar'dan Ezgi Başaran'a verdiği röportajda Ahmet Altan'ın hayır demesi halinde Taraf'ı çıkartmayacağını söylerken, "Bir Budist için Buda neyse benim için de Ahmet Altan odur” demişti.

Binanın iskanı mı yoktu?

www.gercekgundem.com 'a ulaşan iddiaya göre ise Taraf Gazetesi'nin İstanbul Kadıköy'deki binasının ''iskan''ı yoktu. AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu durumu bir süre önce Alkım Yayıncılık'a bildirdi ve "Binanızda iskana aykırı durumlar tespit edilmiştir" denildi. Bu yazı, Taraf Gazetesi'nin binasında imara uygun olmayan değişiklikler yaplıdığı ve belediyenin binayı yıkma hakkı kazandığı anlamına geliyor.

AKP'li Büyükşehir Belediyesi değeri 15 milyon dolar olan binaya ilişkin yazıyı gönderince, gazetenin sahibi Başar Arslan geri adım atmak zorunda kaldı. Arslan, Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştiri dozunun düşürülmesini istedi. Ahmet Altan ise yayın politikasından taviz vermeyeceğini söyleyince, patron Arslan, bütçeyi kısmaya başladı. Öyle ki; dün yapılan Ergenekon davasını izlemek isteyen muhabirlere ''araç bile tahsis edilmedi.''

Son dönemde bütçeyi git gide kısmaya başlayan Başar Arslan, yine iddialara göre binasını koruyabilmek için Ahmet Altan'dan vazgeçmek zorunda kaldı.


İstifalar devam ediyor

Taraf gazetesi, dün gece Ahmet Altan’ın istifasıyla sarsıldı. Yıllardır maddi sıkıntılar nedeniyle maaşların zaman zaman ödenmediği gazetede, Altan’ın ayrılık kararı üzerine Yasemin Çongar da sabah saatlerinde “Ahmet Altan yoksa ben de çalışmam” diyerek istifasını sundu. Taraf Yayın Koordinatörü Markar Esayan, röportajlarıyla ses getiren Neşe Düzel ve "Türkiye'nin Halleri" isimli köşeyi yazan Murat Belge de istifa eden isimler arasında yerini aldı.

Toplantı yapan gazete çalışanlarından Yazı İşleri Müdür Yardımcısı Mehtap Genç ve Ekonomi Şefi Eylem Düzyol başta olmak üzere bütün birim yöneticilerinin istifa kararı aldığı belirtiliyor.

Gazete çalışanlarını fevri olmamaları konusunda uyaran Yasemin Çongar, “Bu gazeteyi bugüne kadar beraber çıkarttık, bundan sonra da sizler çıkartacaksınız” diye konuştu. Ahmet Altan okurları için “Veda Yazısı” yazdı. Taraf çalışanları iki aydır maaşlarını alamıyor




Bu haber 1,209 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,839 µs