En Sıcak Konular

Erdoğan'dan o kelimeyi terkedin uyarısı

14 Aralık 2012 11:06 tsi
Erdoğan'dan o kelimeyi terkedin uyarısı AK Parti Genel Merkezi'nde Güneydoğulu milletvekilleriyle bir araya gelen Başbakan Erdoğan, onlara neler söyledi?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, söylem birliğine dikkat çekti, bölge vekillerine  "Yaptıklarımızla ezber bozduk. Siz de bu ezberden vazgeçin, Kürt sorunu tabirini kullanmayın" uyarısında bulundu.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasında geri adım atılmayacak ama acele de edilmeyecek. Yeni yılın başında tüm dosyalar raftan inecek.

AK Parti'nin Doğu ve Güneydoğu milletvekilleri Başbakan Erdoğan ile tam 4 buçuk saat süren toplantıda biraraya geldi.  Toplantıdan yansıyan önemli ayrıntılar bugün gazetelerde yer buldu. Star gazetesi toplantıdan yansıyan bilgileri sayfasına taşıdı.

Toplantıda Uludere gündeme geldi. Vekiller bombanın AK Parti'ye atıldığını söyledi ve PKK'nın istismar ettiğini vurguladı. Başbakan Erdoğan ise "niye zarar versin örtbas edilmiyor. PKK'nın BDP'nin istismarına gelmeyin" dedi.

Olay sonrası Hava Kuvvetleri Komutanı'na verilen madalya da gündemdeydi. AK Partili Hüseyin Çelik, bu madalyayı "verilen madalya yönetmelik gereği 1 yıl kuvvet komutanlığı yapan bütün orgenerallere otomatik olarak veriliyor" sözleriyle açıkladı. İşte Erdoğan'ın toplantıda vekillere yaptığı öneriler:

ULUDERE

Bazı detaylar da gözden kaçmamalı. Kaçakçılık yapan grubu bölgedeki karakol fişekle uyarmış ancak buna rağmen grup ilerlemiş. Aynı bölgede bir yıl önce de PKK saldırısında 9 şehit verildiğinde karakol komutanı soruşturma geçirdi. Komutan, Heron görüntülerine rağmen neden o teröristlerin vurulmadığı sorulduğunda, ‘Kaçakçı olabilir’ diye vurmadık yanıtını verdi. Bunlar da dikkate alınmalı.

BDP’Yİ SİYASİ PLATFORMA ÇAĞIRIN

BDP’yi her zaman siyasi platformda siyaset yapmaya çağırın. Sürekli yarışa davet edin. ‘Silahın arkasına saklanmayın’ mesajı verin.

‘KÜRT SORUNU’ EZBERİNİ TERK EDİN

Biz, en başından bu konuya samimi yaklaştık. Milli Birlik ve Kardeşlik Projemize geri adım atmadan devam ediyoruz. Gerekeni yaptık, yapıyoruz. Yaptıklarımızla ezber bozduk. Siz de bu ezberden vazgeçin, Kürt sorunu tabirini kullanmayın. Sorunun adı terör sorunudur.

‘ZERDÜŞTLÜK’ POLEMİĞİ


Toplantıda bir vekilin “BDP’lilere yönelik  Zerdüştlük söyleminden bölgedeki Kürtler rahatsızlık duyduğunu söylüyor” demesine Erdoğan’ın, “BDP’lilere ‘Zerdüşt’ demedim. Bu konuda, PKK’lıların yakalandığı mağaralarda çekilen görüntülerden bunlar tespit edildi” yanıtını verdiği bildirildi.

DOKUNULMAZLIKLAR KONUSU

Teşkilat mensupları, sadece BDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının bölgede AK Parti'ye kızgınlığı artıracağını, yerel seçimler öncesi böyle bir adımın partiye de zarar vereceğini dile getirdi. Bazı vekiller 1994 Mart ayında 6 DEP'li milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasını anımsatarak, "Bugün yine aynı hata yapılmamalı. DEP manzarası beyinlere kazıldı. İlkesel hareket etmek gerekir. BDP'lilere yönelik bir DEP görüntüsü atılan demokratik adımlara da zarar verir. Kürt sorununun çözümü konusunda önemli bir mesafe alındı. Buna zarar verir" değerlendirmesini yaptı. Bu konudaki hassasiyetlere karşı, dokunulmazlık konusunda 800'ü aşkın dosya olduğu anımsatılarak, BDP'nin durumunun Adalet Karma Komisyonu'nda değerlendirileceği ifade edildi.

BÖLGEDE EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ

Toplantıda bir vekilin de “Diyarbakır’da bir liseden 17, bir sınıftan 7 çocuk dağa çıktı, bunda hiç suçumuz yok mu” dediği belirtildi. Erdoğan’ın ise, “PKK, okulları yakıyor, öğretmene saldırıyor. Çünkü çocuklar okursa, dağa çıkmayacak. Çocuklar okula giderse eline taş verip attıramayacaklar. Biz bu yüzden bölgedeki eğitime önem vermeli, yatırım yapmalı, okula gitme oranını yükseltmeliyiz” dediği ifade edildi.

Bu haber 908 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,019 µs