En Sıcak Konular

Filistin'in BM Daimi gözlemcisi Mansur'dan çağrı

14 Aralık 2012 09:15 tsi
Filistin'in BM Daimi Gözlemcisi Riyad Mansur, BM Genel Sekreteri, Güvenlik Konseyi ve Genel Kurul başkanlarına mektup göndererek uluslararası toplumdan, İsrail'in Filistin halkına yönelik "kanun dışı uygulamalarına" hoşgörüyle bakılmayacağı mesajını İ

Filistin'in BM Daimi Gözlemcisi Mansur, BM Genel Sekreteri, Güvenlik Konseyi ve Genel Kurul başkanlarına gönderdiği mektupta, BM Genel Kurulu'nda Filistin'in gözlemci devlet olarak kabul edilmesinin ardından İsrail'in saldırılarının arttığını ve yeni statü nedeniyle Filistin halkını cezalandırdığını belirtti.

Bölgedeki kırılgan ortamın daha da kötüleşmekte olduğunu aktaran Mansur, İsrail'in tutumunun barış umutlarını daha da azalttığını kaydetti.

Bir kontrol noktasında 12 Aralık'ta İsrail askerlerinin 17 yaşındaki Muhammed Ziyad isimli Filistinli genci 6 kurşunla öldürdüklerini ifade eden Mansur, bunu protesto etmek için toplanan halka da İsrail askerleri tarafından şiddet uygulandığını dile getirdi.

Mansur mektubunda şunları kaydetti:

"BM'de Filistin'in gözlemci devlet talebinin kabul edilmesinin ardından İsrail'in açık tehditleri ve Filistin halkını cezalandırmaya yönelik eylemleri devam etmektedir. İsrail rasyonel ve uluslararası hukuka uygun davranmak yerine sınırlanamayan bir düşmanlık ve saldırgan tutumunu sürdürmektedir. Bütün uluslararası hukuk kararlarına karşı Filistin topraklarını zor kullanarak işgal etmekte ve yeni yerleşim kurmaktadır."

İsrail'in Filistin'in vergi gelirlerine de el koyduğunu vurgulayan Mansur, maaşların ödenmesini ve halka hizmetlerin götürülmesini engelleyen bu tutumun "açık bir korsanlık ve toplu cezalandırma hareketi" olduğunu ifade etti.

Mansur mektubunda, uluslararası toplum ve Güvenlik Konseyi'nden İsrail'e bu "kanun dışı uygulamalara" hoşgörüyle bakılmayacağı mesajını iletmelerini istedi.

-447. mektup-

Mektupta, bu mektubun 28 Eylül 2000 tarihinden bu yana İsrail'in illegal yerleşimlerine ve saldırılarına ilişkin BM kurumlarına gönderilen 447. mektup olduğu belirtildi.

Bu 447 mektubun İsrail'in bu süreçte işlediği insan hakları ihlallerinin, devlet terörünün ve savaş suçlarının arşivi niteliğini de taşıdığı kaydedilerek, suçluların yargı önüne çıkarılması istendi.

        
aa


Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,380 µs