En Sıcak Konular

Soylu: Türkiye'nin kurtuluşu Başkanlık sistemi

13 Aralık 2012 17:41 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Başkanlık sisteminin, Türkiye'nin kurtuluşu olduğunu belirterek, Alevi ve Kürt meselesinin parlamenter sistemle çözülemeyeceğini söyledi.

Süleyman Soylu, Fatih Üniversitesi İdeal Gelişim Kulübü tarafından düzenlenen "21. yy Türkiye Vizyonu Paneli"ne katıldı. Türkiye'de parlamenter sistemin işleyemeyeceğini hep iddia ettiğini söyleyen Süleyman Soylu, "Türkiye'de özellikle ara rejim dönemlerinin devamında parlamenter sistem antidemokratik ve milletten sistemden uzaklaştırılmış tahrip edilmiştir. Yasama, yürütme ve yargı bürokratik bir mengeni içerisinde sıkıştırılmıştır. Türkiye'nin kurtuluşu Başkanlık sistemidir. Türk meselesi, Alevi meselesi, Kürt Meselesi parlamenter sistemle çözülebilmeye yetkin değildir. Parlamenter sistemin içerisinde yerleşme bile sağlanmaz" dedi.

 Büyükşehir Yasası'nın, tam olarak anlaşılamadığını da vurgulayan Süleyman Soylu, "Büyükşehir Yasası, 21. yüzyılda Türkiye'ye yerleşmenin rengini veren en önemli devrimlerden birisidir. Merkeziyetçi bir anlayışla Türkiye'nin 21.yüzyılda rekabet edebilme şansı yoktur" şeklinde konuştu.

 AB ve Türkiye arasındaki ilişkilere de değinen Soylu, Türkiye'nin Avrupa'da ne tür birlik varsa onun içerisinde olması gerektiğini söyledi. Soylu, "Bir taraftan geçmişin tahribatını tamir edeceksiniz, Şeyh Sait Olayı, Dersin Olayları, Hrank Dink'in katledilmesi, 1980 yıllarında sağcı ve solcu gençlerin birbirlerini katletmelerini, Adnan Menderes'in boynuna geçirildiği halatı ve buna benzer olayları milletin zihninde tamir edeceksiniz. Bütün bunları yaparken de zeminin bozulmaması için dikkat edeceksiniz" dedi.

Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,386 µs