En Sıcak Konular

Yıldız: CHP bari gensorusuna sahip çıksın!

13 Aralık 2012 14:35 tsi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, CHP'nin hakkında verdiği gensoruya ilişkin, ''Gensoru veriyorlarsa hukuka uygun versinler. Buna rağmen veriyorlarsa bari gensorularına sahip çıksınlar'' dedi.

Bakan Yıldız, 2. Türk-Alman Yenilenebilir Enerji İşbirliği Forumu'nun çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

CHP'nin hakkında verdiği gensoruya ilişkin bir soruya Yıldız, ''Mesneti, gerekçesi olmayana bir şekilde, hukuka aykırı bir şekilde bir gensoru verildi. Biz bunu yine de saygıyla karşılıyoruz. Ancak 130 tane milletvekilinin 30 tanesinin katıldığı bir CHP'nin gensorusu olmaz. Yani oraya katılan arkadaşlar madem ki gensoru veriyorsunuz bari toplantıya gelin. Toplantıya da gelmediler ve katılmadılar.

O yüzden ben yalnızca vatandaşımızın sağduyusuna değil aynı zamanda CHP'nin içerisinde hassasiyetini yitirmeyen, sağduyulu vatandaşlarımıza ve seçmenlerimizle de bir kez daha bunu paylaşmak istiyorum. Gensoru veriyorlarsa hukuka uygun versinler. Buna rağmen veriyorlarsa bari gensorularına sahip çıksınlar'' yanıtını verdi.

Bakan Yıldız, ''Oradaki gensorudaki konu hakkında yargı kararları netleşmiş, bununla alakalı temyiz kararları netleşmiş olmasına rağmen o kararları hiç okumadan, yazmadan, değerlendirmeden o evrakları Meclis'e getirmiş olmaları tabii ki çok doğru bir şey değil.

Ama CHP'nin kendi içerisinde bu manada dikkat çeken bir çalışma olduğunu gördüm, Meclis'teki çalışmalara katılmalarını teminen... Bunun da Meclis'in saygınlığını daha da artıracağına inanıyorum'' diye konuştu.

''Şu anda gazla alakalı herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır''

Bakan Yıldız, sanayicilerin doğalgazla ilgili taleplerine ilişkin bir soruyu ise, ''Doğalgazla alakalı geçen hafta OSBÜK'le, organize sanayicilerinin başkanlığında bir toplantı yaptık ve dün de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, EPDK, BOTAŞ ve sanayicilerimizin katıldığı bir toplantı oldu. Eğer doğalgazla alakalı ihtiyacı olan firmalar, sanayicilerimiz varsa lütfen BOTAŞ'a ve Bakanlığımıza başvursun.

Şu anda gazla alakalı herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Talebi olanlar gerek özel sektör gerekse kamu olarak toplam miktarı karşılayabileceğimizi rahatlıkla söylüyorum. Varsa kontrat yapmak isteyenler, Sayın Müsteşarımızın başkanlığındaki heyetten bunu rahatlıkla temin edebilir. Bu konuda herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Talebi olan varsa rahatlıkla gelebilir'' şeklinde yanıtladı.

EPDK'da petrol ve LPG bölümünün yapılandırılması çalışmaları hakkında konuşan Yıldız, ''EPDK'nın içerisindeki yapılanma konusunda geçen hafta Sayın Bakanımız Hayati Yazıcı'yla yaptığımız toplantıda kaçakçılıkla alakalı alınan önlemlerin tarafımıza düşen görev dağılımlarını hep beraber yapıyoruz.

Bu manada gerek EPDK gerekse genel müdürlüklerimiz arasındaki görev dağılımlarının kısmen düzenlenme ihtiyacı doğmuştur. Bu ihtiyacı karşılamak üzere böyle bir yapılanmaya gidiyoruz. Bunu kamuoyuyla paylaşacağız''  değerlendirmesinde bulundu.

İstasyon denetlemelerin belediyelere ya da valiliklere bırakılacağına yönelik şikayetlerin olduğu hatırlatılan Yıldız, bu konuda sivil toplum örgütleri ve ilgili derneklerle çalıştıklarını, o yüzden herhangi bir sıkıntı olmayacağını dile getirdi.

Uluslararası yatırımcıları Türkiye'ye davet ediyorum''

Bakan Yıldız, enerji yatırımları açısından Türkiye'yi cazip kılan noktanın, sürdürülebilir bir siyasi istikrar ve ne yaptığını, ne istediğini bilen bir enerji politikaları ve stratejilerine sahip bulunması olduğunu söyledi.

Enerji politikalarını şeffaflığın gücünü kullanarak yürüttüklerini anlatan Yıldız, ''Yatırımcılarımız ne istediklerini, ne bulacaklarını, hangi oranlarda sübvanse edileceklerini çok rahat bir şekilde biliyor. Hele hele Türkiye'ye Alman teknolojisiyle beraber yapılacak yatırımların yerli üretim haline gelmesi durumunda daha fazla sübvansiyonların olduğunu biliyorlar. O yüzden ben buradaki enerji forumunun mutlaka yeni yatırımlara dönüşecek şekilde somut sonuçları olacağına inanıyorum. Bütün uluslararası yatırımcıları da Türkiye'ye davet ediyorum'' diye konuştu.

Türkiye'nin yenilenebilir enerji kaynaklarının oranının şu anda yüzde 25-26 civarında bulunduğuna işaret eden Yıldız, ''O yüzden yüzde 30 hedefleri bizim için son derece gerçekçidir. Daha da aşmayı hedefliyoruz. Şu anda AB üyesi ülkelerin 2 katından daha fazla yenilenebilir enerji kaynaklarına sahibiz'' dedi.

AA



Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,773 µs