En Sıcak Konular

ASELSAN en iyi seçildi

13 Aralık 2012 12:15 tsi
Türkiye'nin gözbebeği kurumlarımızdan birisi olan ASELSAN bir numara oldu. ASELSAN en yüksek notu aldı.

ASELSAN, bağımsız bir derecelendirme kuruluşundan, "kamuyu aydınlatma ve şeffaflık" konusunda en yüksek notu aldı. ASELSAN'dan yapılan açıklamaya göre, ASELSAN, kurumsal yönetim alanında sürdürdüğü çalışmalarının sonuçlarını görmek amacıyla bağımsız bir derecelendirme kuruluşuna, "kurumsal yönetim derecelendirme çalışması" yaptırdı. Çalışma sonucunda ASELSAN'ın notu 8,77 olarak belirlendi. Bu not, Türkiye'de kurumsal yönetim derecelendirmesi yaptırmış şirketler arasında en iyi 2. başlangıç notu oldu.

Faaliyet gösterdiği savunma sektörü nedeniyle sermaye piyasası katılımcıları tarafından nispeten kapalı bir şirket olarak nitelendirilen ASELSAN, en yüksek alt başlık notunu 93,47 ile kamuyu aydınlatma ve şeffaflıktan aldı.

Şeffaflık ve kamuyu aydınlatma konusunda ASELSAN'ın yatırımcılarını ve menfaat sahiplerini doğru bir biçimde ve zamanında bilgilendirmeye verdiği önemin aynen devam edeceği belirtilen açıklamada, "ASELSAN'ın kurumsal yönetim açısından gösterdiği ilerlemelerin bağımsız bir derecelendirme kuruluşu tarafından tescil edilmesi tüm çalışanlarımızın ve yönetimimizin önemli bir başarısı olarak değerlendirilmektedir" denildi.

Kurumsal yönetim derecelendirme notu, şirketlerin Sermaye Piyasası Kurulu tarafından düzenlenen kurumsal yönetim ilkelerine hangi ölçüde uyum sağladıklarını gösteriyor ve bu kapsamda ilkelere uyum seviyesini pay sahipleri, kamuyu aydınlatma ve şeffaflık, menfaat sahipleri ve yönetim kurulu ana başlıklarında ölçen bir metodoloji ile belirleniyor.

AA 

Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,264 µs