En Sıcak Konular

CHP'de 63 vekil deşifre edildi!

13 Aralık 2012 10:00 tsi
Gensoruya gelmeyen 63 vekil deşifre edildi

Bakan Yıldız hakkındaki gensoru görüşmelerine katılmayan 63 milletvekilinin ismi deşifre edildi. CHP’de ilk kez böyle bir uygulamaya gidildi. Kılıçdaroğlu listedekileri uyaracak.

CHP’nin, Enerji Bakanı Taner Yıldız hakkında verilen gensoru görüşmelerinde hazır bulunan milletvekilleri, mazeretsiz katılmayan milletvekillerine tepki gösterdi. Mazeretsiz görüşmelere gelmeyen vekillerin isimleri de bir ilke imza atılarak deşifre edildi, MYK’ya ve tüm milletvekillerine gönderildi.

CHP’nin, Enerji Bakanı hakkında verdiği gensoru önergesinin görüşmelerine sadece 30 milletvekili katımış, az katılım dikkat çekmişti. 37 milletvekilinin mazereti olduğu bildirilirken, 63 milletvekilinin ise mazeret bildirmeden toplantıya katılmadığı belirlendi. Gensoru görüşmelerinde Enerji Bakanı Taner Yıldız CHP’lilere dönerek, “Arkadaşlarınız bana gelerek gensoruya imza atmayacaklarını söylediler” demişti. Hafta başında konuyu Gerçek Gündem adlı internet sitesi yayın yönetmeni Barış Yarkadaş, gündeme getirdi ve “Mazeretsiz gelmeyenleri açıklayacağız” diye yazdı.

Ancak site bu isimleri açıklamadan dün ilginç bir gelişme yaşandı. CHP TBMM Grup Başkanlığı bir ilke imza atarak; MYK üyeleri, parti yöneticileri ve milletvekillerine gönderdiği zarfla mazeretsiz gensoruya gelmeyen isimleri açıkladı. Dün MYK’da da konu gündeme gelirken, Kılıçdaroğlu’nun oldukça sinirlendiği ve gensorulara katılmayan vekilleri uyaracağı öğrenildi.

Kulislerde Baykal hareketliliği

Öte yandan geçen hafta İstanbul’da eski kurmayları ve bazı mevcut vekillerle bir araya gelen Deniz Baykal, önceki akşam da aralarında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerin de yer aldığı bazı milletvekilleriyle yemekte buluştu. Baykal, Park Fora Restoranda aralarında İstanbul Milletvekilleri Ercan Cengiz, Aydın Ayaydın, Sinop Milletvekili Engin Altay ile yine Kılıçdaroğlu’na yakınlığıyla bilinen Bülent Kuşoğlu’yla yemek yedi. Yemeğe Baykal’a yakınlığıyla bilinen Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar da katıldı. Yemeği Aydın Ayaydın’ın verdiği bildirildi.

Görüşmede Baykal’a yakın bazı milletvekillerinin parti yönetiminin söylem ve politikalarını eleştirdiği ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun gruba hakim olamadığını savunduğu öğrenildi. Kamuoyu yoklamalarına göre CHP’nin oylarında erime olduğuna işaret eden milletvekilleri, etkili muhalefet yapmaları gerektiğini belirtti. Görüşmede Baykal’ın milletvekillerinin eleştirilerini haklı bulduğu, ancak şu aşamada CHP’de “bölünme görüntüsü” verecek bir faaliyet içinde olmak istemediğini, partinin kötü yönetildiğinin herkes tarafından kabul edildiğini söylediği iddia edildi. Baykal, 2014 yerel seçimlerin önemine dikkat çekerken, bu gidişatın yerel seçimlerde bir hayal kırıklığını da beraberinde getirebileceği uyarısı yaptığı da ifade edildi. Baykal, yemeğin ardından dün üyesi bulunduğu TBMM Türkiye Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu’nun çalışmaları çerçevesinde yurtdışında çıktı. 

Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,168 µs