En Sıcak Konular

'İsrail istediği gibi yerleşemeyecek'

12 Aralık 2012 16:43 tsi
'İsrail istediği gibi yerleşemeyecek' Filistin Devlet Başkanı Abbas, bundan böyle İsrail'in vatandaşlarına istediği gibi yerleşim birimi açamayacağını söyledi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in, 1967'de işgal etmiş olduğu toprakları ''ihtilaflı toprak'' olarak gördüğünü ve buna dayanarak yerleşim birimlerini genişlettiğini belirterek, ''BM kararına göre bu topraklar 'işgal atında bir devletin' toprakları. Çünkü, biz bir devlet olarak tanındık. Bundan böyle İsrail vatandaşlarını getirip istediği gibi buraya yerleştiremeyecek'' dedi.

Ankara'daki medya temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelen Abbas, ''BM Genel Kurulu'ndaki oylama sırasında Türkiye çok büyük rol oynadı. Bu yüzden, hem bu olayda verilen destek hem de Türkiye'nin genel anlamda Filistin'e desteği için teşekkür mahiyetinde ilk ziyaretimi Türkiye'ye yapmış bulunuyorum'' diye konuştu.

Abbas, BM'deki statü yükseltme kararının ardından İsrail'in yerleşim inşaatlarını hızlandırması ve Filistin'in hakkı olan vergileri vermeyeceğini açıklamasını değerlendirirken, ''İsrail, Batı Şeria'nın kuzey ve güneyini ayıran E-1 bölgesinde inşaatlara devam ederse, çok sabırlı davranmayacağız. Bu bizim için kırmızı çizgi'' ifadesini kullandı.

İsrail ve Filistin arasındaki müzakerelerde Ehud Olmert döneminde belli hususlarda anlaşma sağlandığını hatırlatan Abbas, müzakerelere sil baştan başlamak istemediklerini, kaldıkları yerden devam etmek istediklerini söyledi.

Abbas, Hamas'la anlaşmaya vardıklarını belirterek, ''Hükümet, bağımsız kişiler ve teknokratlardan oluşacak. Gerek Fetih, gerek Hamas seçimlerde görevi üstlenecek geçici hükümette temsilci bulundurmayacak'' dedi.

Abbas, Gazze ziyareti sırasında İsrail devletini asla tanımayacağını söyleyen Meşal'le aynı fikirde olmadığını da vurgulayarak, ''Meşal'in İsrail'i tanımama kararına katılmıyorum. Esasında biz İsrail'i 1993'te tanımıştık'' diye konuştu.(AA)

Bu haber 701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,248 µs