En Sıcak Konular

'Tereddüt yok, Özal zehirlenmiştir'

12 Aralık 2012 14:52 tsi
'Tereddüt yok, Özal zehirlenmiştir' AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, eski cumhurbaşkanlarından Turgut Özal'ın zehirlenmesiyle alakalı Adli Tıp raporu konusunda, şu haliyle bir tereddüt olmadığını söyledi.

Özal'ın zehirlendiği belirten Kurtulmuş, "Görev başında bulunan bir cumhurbaşkanın zehirlenmesi sorununu çözmeyen bir Türkiye hiçbir faili meçhulü çözemez." dedi.

Cihan TV Network'te yayınlanan Anadolu'da Sabah programının canlı yayın konuğu olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Turgut Özal'ın zehirlenmesiyle ilgili Adli Tıp raporunu değerlendirdi. "Cumhurbaşkanı kendisi bilerek zehir içmediğine göre, burada eski Türkiye'nin pis işlerinin en somuduyla karşı karşıyayız." diyen Kurtulmuş, şöyle devam etti: "Hep söylediğimiz bir şey var eski Türkiye. Eski Türkiye, karanlık, heyyüla, kapalı, pis, pasaklı bir sürü işi olan Türkiye. Beş tane askeri müdahalesi, on binlerce faili meçhulü olan Türkiye. Bu süreçte bir sürü toplumsal olaylar (Sivas, Maraş…) Bir çok cinayeti olan Türkiye. Bunlardan Hrand Dink cinayeti, Malatya eski Belediye Başkanı Hamido'nun öldürülmesi gibi somut olanlar var. Muammer Aksoy cinayeti gibi cinayetler var. Bunlarında çoğunun faili bulunmamış. Bir ülkenin cumhurbaşkanı, hem de görev başında zehirleniyor. Efendim zehir öldürür mü öldürmez mi? İşin teknik tarafına girmiyorum. Cumhurbaşkanı kendisi bilerek zehir içmediğine göre, burada eski Türkiye'nin pis işlerinin en somuduyla karşı karşıyayız. Türkiye bunu çözmek zorunda. Miktarını bilmiyorum, o zehri hangi hain eller verdi? Hangi hain odaklar bu işi planladı? Türkiye'nin üzerine düşen vazife budur. Türkiye bunu halletmediği sürece, görev başında bulunan bir cumhurbaşkanın zehirlenmesi sorununu çözmeyen bir Türkiye hiçbir faili meçhuli çözemez. Hiçbir toplumsal olayı aydınlatamaz. Ne Kürt ne Alevi meselesi hiçbir meseleyi aydınlatmaya muvafık olamaz. O karanlık odaklar öyle bir psikoloji oluştururlar ki bakın aklınızı başınıza alın bir takım işleri çözmeye kalkmayın. Bakın cumhurbaşkanı bile olsanız ortadan kaldırırız. Bu politik havayı ortadan kaldırmak zorundayız."

TEREDDÜT YOK ÖZAL ZEHİRLENMİŞTİR

Turgut Özal'ın zehirlenmesiyle ilgili raporun belki tekrar gözden geçirilebileceğini ifade eden Kurtulmuş, "Şu haliyle bile tereddüt yoktur. Rahmetli Özal zehirlenmiştir." diye konuştu. Kurtulmuş, şunları söyledi: "Allah rahmet eylesin 19 yıl önce vefat etmiş bir zat. Beyin kıvrımlarına kadar canlı. Hatta beyin içerisinde kan pıhtılarının var olduğu biliniyor. Saçları var, vücudunun önemli bir kısmı var. Mezarı açarlarken bulabilirsek bir iki kemik parçası diye açmışlar. Bulmuşlar ki cesedin önemli bir parçası duruyor. Belki Allah'ın bir lütfuydu. 19 yıl önce belki adli tıbbın imkanları bu kadar ileri değildi. Şimdi çok ileri. Adli Tıp raporunun üzerine düşen hiçbir tereddüte mahal bırakmaksızın sonuç neyse bunları bütün gerçekliğiyle, zehir varsa hangi organları etkiledi, ne oranda etkiledi ortaya çıkarmak. Bunların hepsini bugünün teknolojisiyle bulmak mümkün. Bunu ortaya koymak vazifesi var. Bundan sonraki süreç mahkemelerin. Soruşturmayı geçmişe dair bir mitoloji aydınlatalım. Özal öldü mü öldürüldü mü? Bunun için istemiyoruz bu soruşturmayı. Bu soruşturmayı adam gibi sonuçlandırmamızın esas nedeni, eski o pis pasaklı işlere bir daha kimsenin yapmaya cesaret edemeyeceği bir Türkiye'nin oluşmasıdır. Rapor belki tekrar gözden geçirilecek. Hiçbir şaibeye tereddüte mahal bırakmaksızın sonuçların ortaya çıkması lazım. Şu haliyle bile tereddüt yoktur. Rahmetli Özal zehirlenmiştir."

Cihan



Bu haber 872 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,325 µs