En Sıcak Konular

Bugün havalar nasıl olacak?

11 Aralık 2012 10:21 tsi
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey iç ve doğu kesimlerindeki yağışlara ilavaten öğle saatlerinden sonra batı kesimler Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisine girecek.

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla), Çanakkale ile Balıkesir'in Edremit, Ayvalık ve Burhaniye ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Marmara ve Kıyı Ege'de 2 ila 4 derece artacağı, Karadeniz ile İç Anadolu'da 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra Marmara'da kuvvetli(40-60 km saat), Kıyı Ege'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına(50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla), Çanakkale ile Balıkesir'in Edremit, Ayvalık ve Burhaniye ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yerel su baskını, sel, yıldırım, deniz ve kara ulaşımında aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, öğle saatlerinden sonra güneybatı yönlerden Kıyı Ege'de fırtına (50-70 km/saat), Marmara'da kuvvetli (0-60 km/saat) şekilde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, kara ve deniz ulaşımında aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Gece ve sabah saatlerinde, doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülmesi beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Edirne ve Çanakkale çevreleri ile akşam saatlerinden sonra bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde Çanakkale ile Balıkesir'in Edremit, Ayvalık ve Burhaniye ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın öğle saatlerinden sonra güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kıyı Ege ile akşam saatlerinden sonra Afyonkarahisar dışında bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra İzmir, Aydın çevreleri ile gece saatlerinden itibaren Muğla'da kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde doğusunun (Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş) sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu (Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Yozgat, Nevşehir, Niğde, Kayseri ve Sivas) ile sabah saatlerinde Ankara, gece saatlerinden sonra Eskişehir çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur, yüksekleri ile kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli ile akşam saatlerinden sonra Bolu, Zonguldak,Bartın ve Düzce çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların genellikle yağmur, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,604 µs