En Sıcak Konular

İsrail ile Türkiye'nin ortak noktası!

11 Aralık 2012 08:33 tsi
İsrail ile Türkiye'nin ortak noktası! İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dini Hanuka bayramı dolayısıyla İsrail'de görev yapan yabancı basın mensuplarına yönelik basın toplantısı düzenledi.

İran'ın nükleer programı ve Filistin'le duran barış görüşmeleri gibi konuların ağırlıkta olduğu toplantıda, Netanyahu'ya, Anadolu Ajansı muhabiri tarafından, İsrail hükümetinin, seçim öncesi ya da sonrasında Türkiye ile ilişkileri düzeltmek için bir hazırlık içinde olup olmadığı soruldu.

Netanyahu da, soruya, ''İsrail'le Türkiye arasında ilişkilerin iyi olmasının her iki tarafın da çıkarına olduğunu düşünüyorum. İki ülke de aynı meydan okuma ve tehditlerle karşı karşıya. Umuyorum bu, belki de sorunun ileride birlikte üstesinden gelmemize yardım edecektir'' yanıtını verdi.

Netanyahu, İran'ın İsrail için halen ciddi bir nükleer tehdit olduğunu ileri sürerek, bu ülkenin nükleer bomba yapmaya her zamankinden daha fazla yakın olduğunu ifade etti.

Netanyahu, 2013'te İran'ın mutlaka durdurulması gerektiğini, bu ülkenin gelecek bahar veya yaz aylarına kadar nükleer silah için ihtiyacı olan uranyum zenginleştirmesini bitireceğini iddia etti.

İran'a getirilen uluslararası ekonomik yaptırımlara ilişkin Netanyahu, ''İran ekonomisine bu yaptırımların ciddi zarar verdiğine şüphe yok ancak yaptırımların İran'ın nükleer programını durdurduğuna dair de şu ana kadar hiçbir delile rastlamadık'' diye konuştu.

BARIŞ GÖRÜŞMELERİ

Duran barış görüşmeleri için Filistin tarafını, ''İktidarda bulunduğu 4 yıl boyunca zamanı boşa geçirmekle'' suçlayan Netanyahu, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Hamas'la uzlaşı yolu aramasını da eleştirerek, ''İsrail iki devletli çözümü istemektedir. Bu barış ise ancak doğrudan yapılacak görüşmelerle başarılabilir'' dedi.

TARIM ARAZİLERİ TAHRİP EDİLDİ

Öte yandan İsrail ordusunun, Batı Şeria'da Nablus'un batısındaki Huccet kasabasının yakınlarındaki zeytin ağaçları dikili tarım arazilerini yol açma ve elektrik hattı döşeme gerekçesiyle tahrip ettiği bildirildi.

Huccet Belediye Başkanı Kerem el-Hicavi, İsrail ordusu korumasındaki buldozerlerin yeni elektrik hattı döşeme bahanesiyle kasaba halkına ait tarım arazilerini tahrip ettiğini iddia etti.

Hüccet sakinlerinin zeytin ağaçlarının sökülmemesi için buldozerleri engellemeye çalıştıklarını belirten Hicavi, kasaba sakinlerinin topraklarını tahrip eden İsrailli şirket hakkında şikayette bulunduğunu ifade etti. Hicavi, proje kapsamında 4 bin dönümden fazla zeytin tarlasının tahrip edildiğini kaydetti.

aa

Bu haber 823 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,675 µs