En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'nun aklındaki sürpriz isim o mu?

10 Aralık 2012 13:45 tsi
CHP'nin İstanbul Büyükşehir adayı olarak ön plana çıkan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün '5 ilçe şartı'ndan vazgeçmemesi üzerine kulislerde dolaşam iddialara göre İstanbuk için bu sefer de TÜSİAD'ın eski Başkanı Ümit Boyner'in adı geçiyor.

2014 yerel seçimleri yaklaşırken CHP kulislerinde sular ısınmaya başladı. CHP'den İstanbul Belediye Başkanı adayının kim olacağı merakla beklenirken, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül en çok öne çıkan isim olarak göze çarpıyor.

CHP'nin, İstanbul için düşünülen Sarıgül ile '5 ilçe' üzerinden pazarlık yaptığı haberi ortalığı karıştırdı. Haberi 'asılsız' olarak nitelemeyi tercih eden CHP yönetiminin dışında, Sarıgül'ün iddiayı yalanlamaması dikkat çekti.
Yenişafak'ın haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sarıgül'ün partiye katılımını sağlamak için Genel Başkan Yardımcıları Nihat Matkap ve Erdoğan Toprak ile İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın ve İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'yı görevlendirdi. Görüşmeler olumlu geçti. Ancak Sarıgül, partiye katılımı ve İstanbul adaylığı karşılığında, CHP'den 'Şişli, Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy ve Beyoğlu' ilçeleri için gösterilecek adayları kendisinin belirlemesini istedi. Bu isteğin, süreci kesintiye uğrattığı belirtildi.

SÜRPRİZ İSİM BOYNER Mİ ?

CHP kulislerinden konuşulanlar sadece bunlar değil. Sarıgül ve Tekin dışında İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, parti sözcüsü Haluk Koç'un isimleri de başkan adayı olarak geçiyor.

Adaylardan Akif Hamzaçebi Ramazan ayı boyunca tüm ilçeleri ziyaret etti ve bazı iftar programları düzenledi. Bunun yanında Kılıçdaroğlu'nun bütün isimleri bir yana itip, TÜSİAD eski Başkanı Ümit Boyner'i de İstanbul'a belediye başkanı adayı olarak gösterebileceği iddi ediliyor.

Boyner'in ismi, CHP'ye genel başkan adayları arasında da sıkça telaffuz edilmişti.

Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,742 µs