En Sıcak Konular

Yıldırım Demirören'e soruşturma!

10 Aralık 2012 12:57 tsi
Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören hakkında soruşturma başlatıldığını iddia etti.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören hakkında çarpıcı bir idddia ortaya atıldı.

Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu, "Demirören hakkında soruşturma var" başlıklı yazısında, 13 federayon hakkında yolsuzluk soruşturması başlatıldığını öne sürerken; Yıldırım Demirören'in de bu listede olduğunu iddia etti.

İşte Yıldırım Demirören hakkındaki o yazı...

"Önce telefonuma kısa bir mesaj geldi; "13 federasyon E.O dahil savcılıkta müthiş bir dosya." Ardından aynı isim bu kez uzun uzun telefonumu çaldırdı. Arayan, 2005 yılından beri tanıdığım bir isimdi. Bir dönem AK Parti'yle yakın ilişkiler içerisinde bulunmuş, ardından yollarını ayırmış, daha sonra federasyonlar ve yolsuzluklar üzerine belge toplayarak bir internet sitesinde haberler yapmıştı.

Zaman zaman kendisiyle konuşuyordum. Uzun bir süredir elindeki dosyalardan bahse diyordu. Federasyonlardaki özellikle organizasyon ihalelerinin birilerine nasıl "fahiş fiyatla peşkeş çekildiğini" iddia ediyordu.

Son görüşmemizde bazı konulardan bahsetmişti. Bahsettiği iddiaları belgeleriyle savcılıkla paylaşmış. İşte mesajdaki o dosya da bu konuyla ilgiliymiş. Dosyanın tanıkları arasında ve savcıyla yaptığı son görüşmeden bazı bilgiler aktardı.

Soruşturma 'gizli' damgasıyla yürütülüyor. 13 Federasyon arasında Futbol Federasyonu ve federasyonda son aylarda yapıldığı iddia edilen bazı usulsüzlükler de var. Haber kaynağım, yazılmamak kaydıyla bazı detayları benimle paylaştı. haber kaynağıam söz verdiğim için şimdilik bunları yazamıyorum.

Bu görüşmemin üzerinden 24 saat geçmemişti ki yine AK Parti'ye yakın bir isimden telefon aldım. Katıldığım bir futbol programını izlemişti ve Başkan Yıldırım Demirören için "denizin bittiğini" iddia ediyordu. Söylediğine göre "Beyefendi" Demirören'le ilgili kararını vermişti.

Bir gün sonra kendisiyle buluştum. Masasında muhtemelen yeni federasyon başkanlarının isimleri ve yönetim kurulları vardı. Onlarca isim kağıtlara yazılmıştı. Kendisi de bu makama talipti ve niyetini daha açıkça söylemişti. O da liste çalışmalarına başlamıştı.

Aldığım bu bilgiler üzerine küçük bir araştırma yaptım. Hem yargı hem emniyet çevrelerinde TFF'yle ilgili bir dosyanın var olup olmadığını araştırdım. Aldığım bilgiler bir dosyanın, soruşturmanın olduğun yönünde. Ancak detaylar konusunda muhataplarım "ser verip sır vermediler." İçeriğin tamamen ne olduğunu bu yüzden bilmiyorum.

Önceki gün aynı konuyla ilgili eski bir Federasyon Yetkilisi ve Beşiktaş Kulübü'nden üst düzey iki isimle görüştüm. Benzer bilgiler kendilerine de gelmiş. Demirören'in Beşiktaş yılları, naylon fatura konuları Ankara'nın yakın gündemindeymiş, federasyondaki usulsüz harcamalar da öyle."



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,742 µs