En Sıcak Konular

Biden'in davetindeki etkin azınlık

8 Aralık 2012 10:58 tsi
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, yaklaşan Noel kutlaması öncesi yakın çevresi ve arkadaşlarına konutunda verdiği ‘Noel resepsiyonuna Türk dostlarını da davet etti.



Resepsiyona, Washington’da etkili çalışmaları ile kısa sürede isminden söz ettiren Türki-Amerikan Birliği (Turkic-American Association-TAA) Başkanı Dr. Faruk Taban ile ‘Turk4Obama’’ hareketinin öncülerinden Burak Yeneroğlu katıldı. Başkan Taban, Joe ve Jill Biden’ın konukları ile tek tek ilgilenip kendileri ile de sohbet ettiğini aktardı. Geceye katılan Taban, Biden’in konutunda yaklaşık 100 seçkin davetlinin olduğunu belirterek, resepsiyonda etnik azınlık olarak yalnızca kendilerinin olduğuna işaret etti. Taban ayrıca Biden’ı önümüzdeki yıl yapılacak olan TAB’ın geleneksel galasına da davet ettiğini söyledi.

Biden çiftinin davetliler listesinde siyasetçi, işadamı ve üst düzey bürokratların olduğuna işaret eden Başkan Taban, ‘‘Davetliler için de Sayın Biden’a hediye veren yalnızca biz olduk. Malumunuz biz Türkler bir yere davetli olduğumuzda elimiz boş gitmeyiz.’’ diye konuştu.

Taban hediyelerinin de İstanbul Boğazı fotoğraflı cam bir tabak olduğunu belirtti. Taban hediyeyi alan Joe Biden’ın kendilerine teşekkür ettiğini söyledi. Başkan Taban, resepsiyona gelenlerle Türkiye, TAA’nın faaliyetleri ile Amerika’da yaşayan Türk toplumunun sorunları hakkında sohbet ettiklerini kaydetti.

Resepsiyona toplum lideri olarak davet edilenler arasında işadamı Burak Yeneroğlu da vardı. Yeneroğlu Başkan yardımcısının konutunda muhataplarına Türklerin seçimde Başkan Barack Obama ve Biden için yaptığı özverili çalışmalardan söz ettiğini söyledi. Resepsiyonda yaşadığı ilginç bir anı da Yeneroğlu şöyle aktardı; ‘‘Akademisyen olduğunu öğrendiğim bir partili hanımefendi beni görünce ‘siz seçim zafer gecesi baklava dağıtan Türksünüz’ diye selamladı. Sonra aynı hanımefendi beni DNC (Demokrat Ulusal Komitesi) Finans Başkanı Jane Stetson’a takdim etti.” dedi. 

Cihan



Bu haber 933 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,780 µs