En Sıcak Konular

Obama, 60 milyar dolar istedi

8 Aralık 2012 09:21 tsi
Obama, 60 milyar dolar istedi ABD Başkanı Barack Obama, Sandy kasırgasının vurduğu kuzeydoğu eyaletleri için Kongre'den 60,4 milyar dolarlık federal yardım fonu onaylaması talebinde bulundu.

Obama'nın bütçe ofisinin direktör yardımcısı Jeffrey Zients tarafından Kongre liderlerine gönderilen mektupta, ''Ülkemizin, Sandy nedeniyle zarara uğrayanlara ve yaşamlarını yeniden inşa etmek için yeterli kaynaklardan yoksun olanlara yardım etme yükümlülüğü bulunmaktadır'' ifadesini kullandı.

         Zients, bu bağlamda ABD yönetiminin, toplamda, Sandy kasırgasından etkilenen tüm eyaletlerdeki yeniden inşa ve onarım faaliyetleri, mağdurlara yönelik yardımlar ve gelecekteki fırtınalara karşı hazırlıklı olmaya dönük çalışmalarda kullanılmak üzere 60,4 milyar dolar federal kaynak talebinde bulunduğunu belirtti.

         Obama'nın talep ettiği miktar aslında, kasırgadan en çok etkilenen New York, New Jersey ve Connecticut eyaletleri yetkililerinin talep ettiği en az 82 milyar dolarlık miktarın epey altında, ancak yine de bu hamle, söz konusu üç eyaletin yetkililerince genel anlamda olumlu bulundu ve Kongre'den yardım paketini bir an önce onaylaması istendi.        

         -New York ve New Jersey valilerinden Obama'ya teşekkür-
        
         New York Valisi Andrew Cuomo, bunun kuvvetli bir ilk adım olduğunu belirterek, Obama yönetiminin, gelecekte ihtiyaç duyulması halinde daha fazla fon sağlamaya açık baktığını kaydetti.

         Seçim kampanyası sırasında, Sandy kasırgası sonrasındaki performansı nedeniyle Obama'yı övdüğü için bazı Cumhuriyetçilerden eleştiriler alan, New Jersey eyaletinin Cumhuriyetçi valisi Chris Christie ile Cuomo'nun ortak açıklamasında da ''Başkan Obama'ya, destek konusundaki sarsılmaz kararlılığından dolayı teşekkür ediyoruz ve yeniden toparlanma çabalarında ortaklığımızı devam ettirmeyi arzuluyoruz'' ifadesi kullanıldı.

         İki vali, yardım paketi sayesinde, eyaletlerinde onarım, toparlanma ve yeniden inşa çalışmalarının öncekinden daha iyi ve daha kuvvetli bir şekilde yürütülebileceğini belirtti.

         New York eyaletinden senatörler Charles Schumer ve Kirsten Gillibrand ile New Jersey eyaletinden senatörler Frank Lautenberg ve Robert Menendez'ın ortak açıklamasında da Obama'nın Kongre'den talep ettiği ilave fon desteğinin çok iyi bir başlangıç olduğu kaydedilerek, ''60 milyar dolar New York ve New Jersey'nin tüm ihtiyaçlarını karşılamasa da büyük bir yüzdesini karşılıyor'' denildi.

A.A.
 



Bu haber 1,215 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,430 µs