En Sıcak Konular

Erdoğan'a ‘Hazar Devlet Adamı' ödülü

6 Aralık 2012 22:41 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ‘Hazar Devlet Adamı’ ödülü verildi.

Hazar Bölgesi hakkında konuşmak üzere toplanan iş adamları ve seçkin liderler, İstanbul’da düzenlenen ‘Hazar Forumu’na bir araya geldi. Sabah saatlerinde başlayan foruma dünyanın çeşitli ülkelerinden iş adamları ve seçkin liderler katıldı. Avrasya, Avrupa ve ABD’den seçkin liderler; Enerji güvenliği, lojistik, ekonomik kalkınma, yatırım fırsatları ve güvenlik konularında tartıştı. Siyasi liderler, iş dünyası ve Sivil Toplum Kuruluşlarından temsilcilerin bir araya geldiği Hazar Forumu, ödül gecesi ile sona erdi.

Hazar Strateji Enstitüsü tarafından düzenlenen Hazar Forumu’nda ‘Hazar Ödülleri‘ sahipleriyle buluştu. Hazar Ödülleri'ne layık görülenler ise şöyle: Hazar Sanat Ödülü Anjelika Akbar’a, Hazar Bilim Adamı ödülü Svante Cornell’e, Hazar Spor Ödülü Nazmiye Muslu’a, Hazar En İyi Proje Ödülü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a ve Hazar Devlet Adamı ödülü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a verildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yerine vekaleten ödülünü alan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Hazar Forumu kapsamında enerji dinamikleri, ekonomik kalkınma, İpek Yolu'nun canlandırılması, Avrasya’da barış ve güvenlik gibi konuların konuşulmasının anlamlı olduğunu söyledi. Bakan Bozdağ, “Hazar Forumu’nun başarılı geçtiğine yapılan tartışmaların fikir alışverişlerinin fevkalade faydalı ve ufuk açıcı sonuçlar doğurduğuna inanıyorum. Hazar Havzası komşusu olduğu Akdeniz ve Karadeniz havzalarıyla birlikte tarih boyunca büyük medeniyetlere sahiplik yapmış ve bu açıdan her zaman önemini korumuş bir coğrafyadır. Bu coğrafyanın batı yakasını oluşturan ve Orta Asya’ya açılan kapımız durumunda ki Güney Kafkasya ülkelerinin siyasi ve ekonomik istikrara sahip, kendi aralarında barış, işbirliği içinde yaşayan evrensel değerleri benimsemiş ülkeler olarak varlıklarını sürdürmeleri, Kafkasya politikamızın temel unsurları arasında yer almaktadır.“ şeklinde konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Hazar Forum’unda yapılan konuşmaların Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından dikkatle izlendiğini dile getirdi. Bakan Yıldız, “Gerek siyasi gerekse enerji ile alakalı konulara dikkat edildi. Birbirinden ayrılmaz uluslar arası ilişkilerden bir tarafa çekilerek açıklanamayacak büyük projelerden de bahsedildi. Elbette Hazar’ın özellikle zenginliği ve bölge için oluşturduğu fırsatlara değinildi. Bir işin nasıl yapılmayacağından daha ziyade nasıl yapılacağı konuşuldu. Kapalı denizin derinindeki inciler, usulüne uygun çıkartılıp inşallah tüketim noktalarına ulaştırılacaktır. Bu noktada Türkiye siyasi ve enerji politikaları stratejileri çerçevesinde bu tür projelere destek vereceğini her zaman olduğu gibi pozitif yönde açıklamıştır.” ifadelerini kullandı.

Ödül törenin ardından, ödül alanlar sahneye çıkıp toplu fotoğraf çektirdi.

Öte yandan 2012 Londra Paralimpik Oyunları’nda Dünya Şampiyonu olan Nazmiye Muslu’ya ödül verilmesi duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

cihan




Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,905 µs