En Sıcak Konular

Davutoğlu Gazzeli yaralıları ziyaret etti

6 Aralık 2012 19:37 tsi
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Gazze ziyaretinde gözyaşlarıyla sarıldığı Başil el Şavva ile yaralı eşi Mona el Şavva'yı ziyaret etti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısında kızını kaybeden, Gazze ziyareti sırasında gözyaşlarıyla sarıldığı Başil el Şavva ve tedavi için Türkiye'ye getirilen eşi Mona el Şavva ile diğer Filistinli yaralılar Nima Musleh ve Abdulselam el Basyuni'yi ziyaret etti.

Yaralılarla Ankara'da tedavi gördükleri Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir araya gelen Bakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu'nun, Mona el Şavva'yı ziyaretleri sırasında duygulu anlar yaşandı.
 
-''Kızınız, Türk milletinin kızı oldu''-
 
Davutoğlu, kızları Yüsra'yı kaybeden Gazzeli çiftin acılarını hissettiklerini söyledi. Kızlarının şehit olarak cennete gittiğini ifade eden Davutoğlu, anne Mona el Şavva'ya, ''Ne mutlu ki siz de bir şehit annesisiniz'' dedi.

Şavva çiftinin kızları Yüsra'nın adının tarihe yazıldığını dile getiren Davutoğlu, ''Sizin o büyük fedakarlığınız orada dünyaya gözükmüş oldu. Biz sadece ona vesile olmaya çalıştık. Sizin bir kızınız vardı, şimdi o kız bütün Türk milletinin kızı oldu, bütün insanlığın kızı oldu. Bütün Filistinli kızlar da sizin kızlarınız oldu'' dedi. 
 
-''Şehitler için hatim indireceğim''-
 
Ziyaret sırasında Başil el Şavva, Davutoğlu'na aile yadigarı bir Kur'an-ı Kerim hediye etti. Bu sırada duygulu anlar yaşandı, baba Şavva, Davutoğlu'na sarıldı.

Kur'an'ı öpüp başına koyarak teslim alan Davutoğlu, ''Bu Kur'an-ı Kerim'i okuyarak, Yüsra ve bütün Filistinli şehitler için hatim indireceğim'' diye konuştu.

-''Dedem Suriye-Filistin cephesinde savaştı''
 
Davutoğlu, daha sonra aynı odada yatan Nima Musleh adlı Filistinli yaralı kadına acil şifalar diledi.  Gazze'ye gittiğinde her yerde Türk bayrağı gördüğünü ve çok duygulandığını vurgulayan Davutoğlu, ''Benim dedem de Suriye-Filistin cephesinde 1. Dünya Savaşı'na katıldı. Dolayısıyla bizim aramızda fark yok'' diye konuştu. Davutoğlu, Musleh çiftine de bir Türk bayrağıyla birlikte hat sanatlı tablo hediye etti.

aa


 

Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,437 µs