En Sıcak Konular

Devlet Bahçeli'den partililere 'hassas' uyarı

6 Aralık 2012 15:17 tsi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin nazik ve hassas bir dönemden geçtiğini belirterek partililere uyarıda bulundu.

Bahçeli, parti teşkilatına, ''her türlü ajitasyona, provokasyona, taciz ve komplolara dikkat ederek, ateşle oynayanlara karşı son derece uyanık durulması, her zaman olduğu gibi sağduyu ve soğukkanlılık çizgisinden çıkılmaması'' uyarısında bulundu.

Bahçeli imzasıyla parti teşkilatlarına gönderilen genelgede, Türkiye'nin sonuçsuz tartışmalar, şaibeli teklifler, sarsıcı gelişmeler ve göstermelik adımların tuzağında bocaladığı ve kan kaybettiği savunuldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren, milletvekilliği dokunulmazlığının şiddet ve teröre destek verilmesi fiili baz alınarak yeni baştan yorumlanması ve tashih edilmesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli, genelgesinde şunları kaydetti:

''BDP'li milletvekillerinin, dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili fezlekenin bir an önce sonuçlandırılması ve adaletin vicdanları rahatlatması büyük Türk milletinin en önemli beklentisidir. Gelişmeler, ülkemizde sürdürülen ve elebaşları belli olan tahrik kampanyasının bundan sonra daha da tırmanacağına işaret etmektedir. Bilhassa milliyetçi-ülkücü hareketin kavga ve gerginliklere dahil edilebilmesi için işbirlikçi ve bölücü çevrelerin her yolu deneyeceği yaşanan olaylarla teyit edilmiştir.

Kandil Dağı'ndan sürüler halinde şehirlere intikal eden teröristlerin, başta üniversiteler olmak üzere her yerde çıbanbaşı olmaya ve eylem sahalarını genişletmeye ahlaksızca gayret edecekleri iyice netleşmiştir. Son günlerde bazı üniversitelerde, milliyetçi-ülkücü öğrencilerin alçakça saldırılara maruz kalması ve hükümetin de terörist faaliyetleri siyasi felç içinde izlemesi kimlerle aynı yolda buluştuğunu göstermesi bakımından ibretliktir. Üniversite yönetimlerinin PKK'nın fakülte veya yüksek okullarda yuvalanmalarına sessiz kalması ve göz yumması akademik hayatın ahlak, adalet ve insani taraflarıyla bağdaşmamaktadır. YÖK Başkanı, rektörler ve dekanlar, Türkiye'nin eski filmleri tekrar seyretmesini isteyen çevrelere karşı duyarlı ve tepkili hareket ederek, bölücü militanların üniversitelerde at koşturmalarına müsaade etmeyecek iradeyi sergilemeleri beklentilerimiz arasındadır.''

Bahçeli, bölücü terör örgütü üyesi ve sempatizanlarının, eğitim özgürlüğünü engelleyen ve okuma hakkını gasp eden eşkıyaların adli ve idari anlamda peşlerinin bırakılmaması gerektiğini ve medyanın da bu konuda objektif bir tutum takınması gerektiğini ifade ederek, ''Unutulmaması lazım gelen husus, milliyetçi-ülkücü gençliğin kesinlikle sahipsiz olmadığıdır. Toplumsal kargaşanın, artan sürtüşme ve saldırganlıkların geri dönülemeyecek bir noktaya gelmemesi bakımından, AKP Hükümeti ve Cumhuriyet savcıları üniversitelere sinmiş PKK'lı canilere karşı tedbir geliştirmeli ve gerekli müdahaleyi gerçekleştirmelidir'' değerlendirmesinde bulundu.

-''Genelgeye uyun'' uyarısı-

Tüm teşkilat yöneticileri ve mensuplarını yayımladığı genelge hükümlerine harfiyen uymaları konusunda uyaran Bahçeli, genelgesinde şunları kaydetti:

''Kaynağı, menşei ve nedeni ne olursa olsun her türlü kavga, gerginlik ve kutuplaşma süreçlerinden uzak durulacak, tehdit, şantaj ve saldırılar karşısında güvenlik güçlerinin devreye girmesi gecikmeksizin talep edilecektir.

Türkiye nazik ve hassas bir dönemden geçmektedir. Bu yüzden etnik ve mezhep temelli kıvılcımların, ideolojik ve siyasi karşıtlıkların alev alması büyük olaylara ve badirelere yol açacaktır. Türkiye ve Türk milletinin huzur ve güvenliğinin kaybolması amacıyla çok yönlü kışkırtmalardan medet uman mihrakların boş durmayacağı da unutulmamalıdır. Bu kapsamda her türlü ajitasyona, provokasyona, taciz ve komplolara dikkat edilecek, ateşle oynayanlara karşı son derece uyanık durulacak, her zaman olduğu gibi sağduyu ve soğukkanlılık çizgisinden çıkılmayacaktır.

MHP'nin bünyesini karıştırmaya, birliğini ve dirliğini yarmaya çalışanlar dün olduğu bugün de faaldir. Değerlerimizi kullanarak bizdenmiş gibi görünenlerin, anılarımızı istismar ederek bizim gibi olmaya çabalayanların dedikodu, asılsız, temelsiz haberlerle iç yapımızı sabote etmeye kalkışacakları açıktır. Bu nedenle uydurulmuş haberlere, maksatlı yorumlara, iftira mahiyetli görüşlere ve kişileri yıpratma odaklı yaklaşımlara katiyen itibar edilmeyecektir.''

Genel Başkan konuşmaları, mesajları ve beyanlarıyla birlikte, Genel Merkez açıklamaları, duyuruları, Merkez Yönetim Kurulu ve Başkanlık Divanı kararları ve Meclis faaliyetleri titizlikle takip edilmesi ve bunlara uygun hareket edilmesi istenilen genelgede, ''Milliyetçi Hareket Partisi 10. Olağan Büyük Kurultayı demokratik bir ortam ve hoşgörü ikliminde gerçekleşmiş ve bu süreç artık geride kalmıştır. İlçe, il ve Büyük Kurultay takvimi boyunca tercihi ve düşüncesi ne olursa olsun, önümüzdeki dönemde iyi niyet ve samimiyetle partimizin güçlenmesi ve büyümesi hedefine sadakatle bağlı kalan her dava arkadaşımla tam bir kucaklaşma ve bütünleşme her seviyede sağlanacaktır. Partimizin birlik ve bütünlüğünü bozmaya, temposunu yavaşlatmaya, yürüyüşünü aksatmaya, çalışmalarını sabote etmeye kalkışanlar hakkında ise parti tüzüğünün ilgili hükümleri anında ve eksiksiz olarak uygulanacaktır'' ifadelerine yer verildi.

 AA



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,951 µs