En Sıcak Konular

Chomsky: 'İsrail ve ABD, BM'de yalnız kaldı'

6 Aralık 2012 12:03 tsi
Chomsky: 'İsrail ve ABD, BM'de yalnız kaldı' ABD'li muhalif düşünür Noam Chomsky, Filistin'in BM'de 'üye olmayan gözlemci devlet' statüsü kazanmasını AA'ya değerlendirdi.

Filistin'in BM'de "üye olmayan gözlemci devlet" statüsü kazanmasının gelecekteki etkilerini AA muhabirine değerlendiren ABD'li düşünür Noam Chomsky, "ABD, Filistin'i üye olmayan gözlemci devlet statüsü hedefinden vazgeçirmeye çalıştı ama başaramadı.

ABD bu şekilde derin bir uluslararası izolasyon içinde kaldı. Bunun yanı sıra ABD, Birleşmiş Milletler'de de büyük bir izolasyon içindedir ve istediği sonuçları alamıyor. ABD ve İsrail, Filistin için BM'de yapılan son oylamada yalnız kaldı. Bütün dünya onlara karşı olduğunu gösterdi. Bu da dünyada bir şeylerin değiştiğinin çok açık göstergesi" dedi.

"İsrail ve ABD, Filistin'e yönelik saldırıları sürdürecek"

Filistin'in, BM'de "üye olmayan gözlemci devlet" statüsü kazanmasının ardından İsrail ve ABD'nin agresif politikalarının hedefi olmaya devam edeceğini belirten Chomsky, "Filistin'in kazandığı yeni statüyle bütün istek ve arzularımıza rağmen fazla bir şey değişmeyecek" dedi.

Dünyanın bugünkü düzeninde Ortadoğu'da pozitif değişim ve barışçıl çözümler beklenmesinin gerçekçi olmadığına işaret eden Chomsky, "Çünkü ABD açık bir şekilde bölgede korku ve dengesizlik saçan İsrail'i on yıllarca desteklemektedir. ABD ve İsrail şimdiye kadar sürdürdükleri şantaj ve cezalandırma politikalarına devam edecektir" diye konuştu.

Avrupa'nın küresel sahnede bağımsız ve güçlü bir tavır koymak için çok çekingen ve pasif olduğunu belirten Chomsky, ABD'nin mevcut tutumu ve inatçılığı karşısında dünyanın bir şey yapamadığını, Filistin'in tam anlamıyla bağımsız ve egemen bir devlet olması için daha büyük mücadelenin gerekli olduğunu belirtti.

Noam Chomsky, "Bana göre, Birleşmiş Milletler'de Filistin'in tam anlamıyla ülke olmasını beklemek zor. ABD, şimdiye kadar Filistin'e karşı uyguladığı mevcut politikayı sürdürecektir" dedi. 

Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,642 µs