En Sıcak Konular

Filistin silahsızlanırsa İsrail barışacakmış!

6 Aralık 2012 11:02 tsi
Resmi temaslarda bulunmak üzere Çek Cumhuriyeti 'nin başkenti Prag 'a gelen İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Çek meslektaşı Petr Nacas 'la görüştü.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Netanyahu, geçtiğimiz hafta BM Genel Kurulu 'nda gerçekleşen Filistin oylamasında Çek Cumhuriyeti 'nin “hayır” oyu kullanması nedeniyle Çek Başbakan Petr Nacas 'a teşekkür etti.

Çek Cumhuriyeti, BM 'deki oylamada Filistin 'in aleyhine oy kullanan 9 ülke arasındaki tek Avrupa ülkesiydi.

Basın toplantısında yaptığı konuşmada, İsrail 'in, Filistin 'le karşılıklı bir uzlaşmaya varılmasını arzuladığını ifade eden Netanyahu, “Barışın sürmesi için savunabileceğimiz bir barış olmalı. Ortadoğu 'da barış başka türlü ayakta kalamaz. Sizin de belirttiğiniz gibi Filistinli komşularımızla aramızda bir çözüm bulunmasına hala açığız. Bu çözüm de, iki halk için iki devletli bir çözümdür. Silahsızlandırılmış bir Filistin Devleti 'nin, tek Yahudi Devleti olan İsrail 'i tanıdığı bir barış sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.

“Filistin 'le aramızdaki sorun yalnızca İsraillilerin ve Filistinlilerin ihtiyaçlarını karşılayan bir anlaşma sağlanarak çözülebilir” diyen Netanyahu, “Bu sorunun çözümü, BM 'nin, İsrail 'in hayati ihtiyaçlarını göz ardı eden ve barışın temel dayanaklarını sarsan tek yönlü çözümleriyle gerçekleşemez” ifadelerinde bulundu.

Netanyahu, BM Genel Kurulu 'nda yapılan oylamadaki tutumu nedeniyle de Çek Cumhuriyeti Başbakanı Petr Nacas 'a teşekkürlerini ileterek, “Hakikati, ahlaklılığı ve barışı savunduğunuz için size teşekkür ederim” dedi.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu 'nun önümüzdeki günlerde Almanya 'yı da ziyaret ederek, Alman Başbakan Angela Merkel 'le bir araya gelmesi bekleniyor. (ajanslar)



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,705 µs