En Sıcak Konular

Çin'in yeni liderinden ilk mesaj

5 Aralık 2012 17:02 tsi
Çin'in yeni liderinden ilk mesaj Xi Jinping, ülkesinin gelişmesinin başkalarına meydan okuma ya da diğer ülkeler ve dünya için tehdit olmayacağını söyledi.

Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) yeni Başkanı ve Mart 2013'te Cumhurbaşkanlığını devralacak Xi Jinping, ülkesinin gelişmesinin başkalarına meydan okuma ya da diğer ülkeler ve dünya için tehdit olmayacağını söyledi.

Xi, bugün Pekin'deki meclis binasında Çin'de çalışan yabancı uzmanlardan 20 temsilciyle görüşmesinde, Çin'in davasının dünyaya açılıp, ileri bilgileri öğrenme davası olduğunu kaydetti.

Devlet medyasından Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, söz konusu görüşme Xi'nin 20 gün önce ÇKP lideri olarak seçilmesinden sonra dış ilişkilere ilişkin ilk faaliyeti oldu. Haberde, görüşmeye Almanya ve Rusya'nın da aralarında bulunduğu 16 ülkenin vatandaşının katıldığı kaydedildi.

Habere göre, uzmanların görüşlerini dinleyen Xi, Çin'de reform ve dışa açılma politikasında kaydedilen başarılarda yabancı uzmanların büyük katkısının olduğunu dile getirdi. Çin'in reform ve dışa açılma politikasını kararlılıkla izlemeye devam edeceğini hatırlatan Çin'in müstakbel lideri, yabancı uzman ve yetenekli insanları farklı yöntemlerle Çin'in modernizasyon inşasına katılarak, Çin'in gelişmesini desteklemeye davet etti.

Resmi Xinhua ajansına göre, Çin'in barışçıl gelişme yolunu izlediğine vurgu yapan Xi, ülkesinin ilerlemesin bencil bir tür ve diğer ülkeler için zararlı olmadığını ve başkalarına zarar vermeden barışçıl kalkınma istediklerini anlattı. 

Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,221 µs