En Sıcak Konular

''Esed'in ordusu bitik durumda''

4 Aralık 2012 13:53 tsi
Esed ordusundan ayrılarak Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) geçen iki komutan Suriye'de yaşanan son gelişmelerle ilgili açıklamalar yaptı.

Suriye'de olayların başlamasının hemen ardından Esed ordusundan ayrılarak Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) geçen iki komutan, AA'ya açıklamada bulundu.
 
Suriye'nin İdlip kentine bağlı muhaliflerin kontrolündeki Derkuş kasabasında AA muhabirine açıklamada bulunan Lazkiye ve Tartus Bölgesi Askeri Sorumlusu Tuğgeneral Hüseyin Muhammed Kilye, şu anda sahil bölgenin yaklaşık yüzde 50'den fazlasının ÖSO'nun kontrolünde olduğunu söyledi.
 
Sahil bölgesindeki halkın yüzde 70'inin de kendilerini desteklediğini ifade eden Kilye, ''Suriye'de ne zaman helikopterler, uçaklar, tanklar durursa o zaman tamamen kontrolü elimize almış oluruz. Biz helikopter ve uçağımız olmadan savaşıyoruz. Esed ordusu gün geçtikçe gücünü kaybetmeye devam ediyor. Esed ordusu şu an manevi yönden bitmiş durumda'' dedi.
 
Suriye'de devrimin, insanların Esed'in zulmünden bıkması üzerine başladığını belirten Kilye, Rusya, İran ve Çin gibi ülkelerin Esed'e destek vermesi nedeniyle sürecin uzadığını kaydetti.
 
Esed'in, destek olmasa şimdiye kadar asla dayanamayacağını vurgulayan Kilye, Esed'e şöyle seslendi:
 
''Halkına karşı zulmetmekten vazgeç, onları bombalama ve öldürme artık. Yönetimi bırak ve teslim ol. Bizler sana asla zulmetmeyeceğiz. Adaletli bir şekilde yargılanmanı sağlayacağız. Özgür Suriye Ordusu her geçen gün güçleniyor. Katılımlar artıyor. Bu insanlar kendi vatanları için her şeylerini feda ediyorlar. Esed gitmesi ile beraber Suriye'ye güzel günler gelecek, istediği demokrasiye kavuşacaktır''
 
Türkiye'nin NATO'dan talep ettiği patriot füzeleriyle ilgili de Kilye, ''Türkiye'nin NATO'dan talep ettiği patriot füzeleri için haklı olduğunu düşünüyoruz. Çünkü Esed sadece halkına karşı değil komşularına karşı da düşman ve Türkiye kendisine karşı gelebilecek tehdide karşı da kendisini koruması lazım'' dedi.
 
Özgür Suriye Ordusu'na katıldığı günden bu yana her gün oruç tuttuğunu belirten Kilye, ülkenin huzur ve demokrasiye kavuşması, Esed'in devrilmesine kadar bu orucunun devam edeceğini, zaferle orucunu açacağını kaydetti.
 
''Silah üretmeye başladık''
 
Halep Askeri Sorumlusu Albay Abdulcebbar Muhammed el-Ukeydi de, Suriye Ordusu'ndan ayrılmasının sebebinin insanlara yapılan zulme dayanamaması olduğunu belirtti.
 
Suriye'de halka karşı zulüm edildiğini vurgulayan Ukeydi, şöyle konuştu:
 
''Orada insanlar öldürülüyor, işkence görüyor, kızlarımıza ve kadınlarımıza tecavüz ediliyordu ve ben buna dayanamayıp halkıma destek vermek için Esed ordusundan ayrılmaya karar verdim. Benim gibi ordudan bu sebeplerden dolayı birçok kişi ayrıldı ve Özgür Suriye Ordusu'na katıldı. Suriye'ye demokrasinin gelmesi ve Esed'in gitmesi çok yakın görülüyor inşallah. Şu anda silah üretmeye başladık. Bizim genç mühendislerimiz kendi imkanları ile silah üretmeye başladı. Çünkü başka ülkelerden bize silah yardımı yapılmıyor. Çok yakın zamanda Şam'ın içine girerek yönetimi alacağız ve ülkemizi kurtaracağız. Ordumuz çok güçlü ve inançlı durumda.''
 
 Türkiye'nin patriot füzeleri talebini yerinde bulduğunu da ifade eden Ukeydi, ''Bu Türkiye'nin tabii bir hakkıdır. Türkiye'nin de kendini koruması lazım. Esed'ten her şey beklenir, bundan korkulur. Esed'in sonu aynen Kaddafi gibi olacak inşallah'' diye konuştu.

aa


Bu haber 957 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,765 µs