iyibilgi özel" /> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

'Ya İran'dan füze saldırısı gelirse?'

4 Aralık 2012 10:37 tsi
'Ya İran'dan füze saldırısı gelirse?' Fol yok, yumurta yokken bu soruyu NATO Genel Sekreteri'ne kim sordu? iyibilgi özel

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Başbakan Erdoğan arasındaki görüşmeden hemen bir gün sonra, yani bugün, Brüksel'de NATO-Rusya Konseyi toplanıyor. Türkiye topraklarına yerleştirilecek Patriot füzelerinin gündemi meşgul edeceği toplantı öncesi bir takım Türk gazeteciler, NATO Genel Sekreteri Fogh Rasmussen ile başarılı röportajlar gerçekleştirdiler. Hürriyet gazetesinden Emre Kızılkaya ve Sabah gazetesinden Nur Batur, Patriotlar, Suriye ve Rusya ile ilgili Rasmussen'e çeşitli sorular yönelttiler. Bizim dikkatimizi daha çok Sabah'ta yayınlanan röportaj çekti. Şöyle ki:

1- "Görüşmemizde, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın Suriye'nin kimyasal silah kullanmasının "Kırmızı çizgi" olacağı yolundaki açıklaması hatırlatılınca, Rasmussen, kimyasal silah stokunun büyük bir endişe kaynağı olduğunun ancak bu aşamada Esad'ın bu silahları kullanacağına ilişkin bir hareket görmediklerini vurguladı."

Patriotların savunma amaçlı olduğunu biliyoruz. Uçak vurma özelliğinin "devre dışı" bırakıldığı söylenen Patriotlar ile uçuşa yasak bölge uygulamasına geçilmeyeceğini sık sık tekrarlayan Rasmussen'in, kimyasal silahların da şimdilik bir tehdit oluşturmadığını belirtmesi, ister istemez bize şu soruyu sordurtuyor: Patriotlar neden geliyor? Dün çıkan bir habere göre, kimyasal başlıklar konusunda bir hareket tespit edildiği anda onu vurmaya hazır ve gayet hevesli, elde zaten bir ülke var!

"ABD'de yayınlanan The Atlantic dergisi, geçen ay İsrail'in Suriye'nin kimyasal silah tesislerini vurmak için Ürdün'den izin istediğini iddia etti. Dergide yer alan ve istihbarat kaynaklarına dayandırılan bir başka iddiaya göre de İsrail ve ABD'ye ait insansız keşif araçları Ürdün-Suriye sınırında devriye geziyor ve Suriye'nin kimyasal tesislerinin yakından izliyor."

Görüldüğü kadarıyla, NATO'nun söz konusu Patriot bataryalarını Türkiye'ye getirme konusunda pek acelesi yok gibi gözüküyor. Dolayısıyla Patriot meselesi Ankara açısından sembolik bir anlam ifade ediyor olabilir. Sembolik demişken...

2- Sabah gazetesi adına Nur Batur'un Rasmussen'e yönelttiği sorular içersinde satır arasında sıkışmış bir tanesi vardı ki, hem yayınlandığı mecra hem de zamanlaması açısından çok ilginç!

"NATO Genel Sekreteri'ne, Patriotların İran'dan gelebilecek bir füze saldırısına karşı kullanılıp kullanılmayacağı sorusunu da yönelttim. Rasmussen, sistemin ilke olarak komşu ülkelerden gelebilecek bir saldırıya karşı kullanılabileceğini ancak bu aşamada İran'dan böyle bir saldırının gelebileceği yolunda herhangi bir planlamanın yapılmadığını söyledi."

Bu sorunun Sabah gazetesinde yayınlanması önemli.

www.iyibilgi.com özel



Bu haber 1,710 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,925 µs