En Sıcak Konular

Esad'ın sözcüsü kaçtı

4 Aralık 2012 08:34 tsi
Esad'ın sözcüsü kaçtı Bilgisi, ikna gücü, davranışları ve giyimiyle 'efsane' olarak anılan Dışişleri Bakanlığı Söcüsü Makdisi'nin Londra'ya kaçtığı iddia edilirken, sözcünün Şam'daki evinin yakıldığı gelen bilgiler arasında.

Esad yönetiminin, dış dünyaya açılan yüzünü kaybettiği iddia ediliyor.

Ortadan kayboluşuyla, 'kovuldu mu, muhaliflerin tarafına mı geçti?' belirsizliğine neden olan kişi, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cihad Makdisi.

Şu an Londra'da olduğu belirtilen Makdisi'nin, 24 saat içinde bir basın açıklaması yapacağı kaydedilirken, sözcünün Şam'daki evinin 'Şebbiha' milisleri tarafından yakıldığı da gelen haberler arasında.

Lübnan'da Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen El Manar televizyonu, Makdisi'nin 'resmi söylemin dışına çıktığı' için görevinden alındığını ileri sürerken, muhalif kaynaklara göre, Makdisi'nin Suriye'nin elinde kimyasal silah bulunduğu ancak bunu halkına karşı kullanmayacağı yönündeki açıklaması Esad'ı rahatsız etti ve bu nedenle görevinden alındı.

Reuters da, Makdisi'nin, Esad rejiminin resmi görüşünü yansıtmayan açıklamaları nedeniyle kovulduğunu ve muhaliflerin tarafına geçtiğini duyurdu. Kaynaklar, Makdisi'nin, görevden alınacağı kararını öğrendikten sonra ailesiyle gizlice ülkeden ayrıldığını ve Lübnan'a gittiğini belirtti.

Son dönemde ortalıkta görünmeyen Makdisi'nin cep telefonunun dünden bu yana kapalı olduğu ve bu konuda Suriye basınında tek bir haberin yer almadığı belirtilirken, konuyla ilgili Suriye Ulusal Konseyi Sözcüsü Muhammed Sermini'den bir açıklama geldi.

BASIN TOPLANTISI YAPACAK

Sermini, Makdisi'nin iki gün önce ailesiyle Beyrut'a kaçtığını, bilet temin edilene kadar bir arkadaşının evinde kaldığını, dün akşam saatlerinde de bir uçakla İngiltere'nin başkenti Londra'ya gittiğini açıkladı.

Makdisi'nin, 24 saat içinde basın toplantısı düzenleyerek Esad rejiminden ayrıldığını uluslararası kamuoyuna açıklayacağı öne sürülüyor.

ŞAM'DAKİ EVİ ATEŞE VERİLDİ

Bu arada Makdisi'nin ülkeden kaçtığı haberinin ardından, rejime bağlı güçlerin, Makdisi'nin başkent Şam'daki evini tahrip ettiği bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, rejime bağlı 'Şebbiha' olarak adlandırılan milisler, Makdisi'nin Şam'ın Mezze bölgesindeki evini ateşe verdi.

Öte yandan Suriyeli muhalif liderlerden Ahmed Ramazan, Makdisi'yle 9 yetkilinin daha Suriye'den kaçtığını ve yakında bu isimlerin de kamuoyuna açıklanacağını kaydetti. Esad rejiminin terk eden isimlerden birinin de, Suriye'nin Mısır'daki Başkonsolosu Fida el-Amud olduğu belirtiliyor.

ntvmsnbc

Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,236 µs