En Sıcak Konular

Suriye'de tehlikeli hareketlilik

4 Aralık 2012 08:02 tsi
Suriye'de tehlikeli hareketlilik Suriye hükümetinin son günlerde kimyasal silah parçalarının yerlerini değiştirdiği bildirildi.

ABD Savunma Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada, ABD istihbarat yetkililerinin Suriye'nin geçen hafta içinde kimyasal silahlarını bulundurduğu birden fazla yerde hareketlilik saptadığını söyledi.
 
ABD Savunma Bakanı Leon Panetta da Eylül ayının sonlarında yaptığı bir açıklamada, istihbarat raporlarının, Suriye hükümetinin ülkedeki bazı kimyasal silahlarının yerlerini koruma altına almak amacıyla değiştirdiğini gösterdiğini belirtmişti. Panetta, buna karşın ABD'nin Suriye'deki kimyasal silahların bulunduğu önemli alanların güvenli olduğuna inandığını kaydetmişti.
 
Suriye'nin dünyadaki en büyük kimyasal silah programlarından birine sahip olduğu kabul ediliyor.
 
Cumhurbaşkanı Beşşar Esed rejimi tarafından daha önce yapılan açıklamalarda, ülkedeki kimyasal silahların Suriyelilere karşı olmasa da dış güçlere karşı kullanılacağı bildirilmişti.
 
ABD Başkanı Barack Obama yönetimi, Esed rejimine kimyasal silahları kullanmaması uyarısında bulunurken, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Obama'nın Suriye yönetimine yönelik kimyasal silahlar konusunda yaptığı uyarının, ABD'nin kırmızı çizgisi olduğunu belirtmişti.
 
Beyaz Saray: Kaygılarımız arttı
 
Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, günlük basın brifinginde, ABD'nin, Suriye'nin kimyasal silah stoğu, hassas materyaller ve tesislerini yakından izlediğini belirterek, ''Rejimin Suriye'de tüm meşruiyetini kaybetmiş olması ve muhalefetin de güçlenmesiyle, rejimin kimyasal silah stoklarıyla ilgili niyetleri, çaresizce kimyasal silahlara başvurma olasılığı konusunda kaygılarımız arttı'' dedi.
 
BM operasyonlarını askıya alıyor

 
Öte yandan, Birleşmiş Milletler (BM), Suriye'deki güvenlik durumunun kötüleşmesi nedeniyle bu ülkedeki operasyonlarını askıya almaya karar verdi.
 
BM'nin başkent Şam'da çatışmalardan fazla etkilenen bölgelerdeki bürolarından bazılarını taşıyacağı, su ile uzun ömürlü gıda stoğu yapacağı ve tahliye planları hazırlayacağı kaydedildi.

aa


Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,097 µs