En Sıcak Konular

Rusya’dan İsrail’e sert kınama

3 Aralık 2012 13:10 tsi
Rusya’dan İsrail’e sert kınama Rusya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in işgal edilen Filistin topraklarında yeni yerleşim yerleri inşa etmesini sert bir dille eleştirdi. Moskova, İsrail'den Filistin bölgesine yönelik ekonomik yardımı da durdurmamasını istedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Biz İsrail yönetiminden ev inşası ile ilgili planlarını değiştirmesini ve Filistin'e para transferini sürdürmesini talep ediyoruz." ifadeleri yer aldı. Rusya, İsrail'den bölgede adil ve kalıcı barış görüşmelerinin sürdürülebilmesi ile ilgili fırsatların korunmasını da talep etti.

"Moskova, İsrail'in tutumundan ciddi şekilde endişe duyuyor…" ifadelerinin yer aldığı açıklamada, "İsrail'in 1967'de işgal ettiği Doğu Kudüs dahil Filistin topraklarında yeni yerleşim yerleri kurması yasal değil. Tüm uluslar arası toplumun tepki gösterdiği bu gelişmeleri Rusya da kabul etmiyor ve kınıyor." denildi.

Para transferinin durdurulmasının Filistin Ulusal Yönetimi'nin bütçesinde önemli bir açık oluşmasına neden olacağı uyarısında bulunan Rusya Dışişleri Bakanlığı, "Bu durum Filistin topraklarında zaten zor olan insani ve sosyo ekonomik şartların daha da komplike olmasına neden olacak." eleştirisi getirdi.

İsrail, 30 Kasım'da Doğu Kudüs dahil Filistin topraklarında 300 yeni ev inşa edeceğini açıklamıştı. İsrail, BM'de Filistin'in gözlemci ülke statüsüne çıkarılmasının ardından vergi ve gümrüklerden elde edilen gelirlerden Filistin yönetimine para transferi yapmayacağını ilan etti.

cihan


Bu haber 851 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,765 µs