En Sıcak Konular

Putin, İstanbul'a doğru yola çıktı

3 Aralık 2012 11:52 tsi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, özel uçağı ile Türkiye ziyaretini gerçekleştirmek üzere İstanbul'a doğru yola çıktı. Putin'e ziyaretinde birçok bakan ve iş adamının yanı sıra Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov da eşlik ediyor.

Rusya lideri Putin ve Başbakan Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleştirecek ikili görüşmenin ardından Dolmabahçe Sarayı'nda ortak bir basın toplantısı düzenleyecek. İki lider daha sonra Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek, Rus ve Türk işadamlarının da katılacağı akşam yemeğinde konuşma yapacak.

Ziyaret çerçevesinde pek çok ikili görüşmenin yapılması planlanıyor. Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin (ÜDİK) alt yapıları olarak çalışan Karma Ekonomik Komisyon (KEK) toplantıları için, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak dünden bu yana görüşmelerde bulunuyor. Bununla birlikte, ÜDİK bünyesinde yer alan Ortak Strateji Planlama Grubu eşbaşkanları Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ikili olarak bölgesel ve uluslararası sorunları ele alacak.

Ardından KEK eş başkanları, dışişleri bakanları ve Toplumsal Forum'un eş başkanları TBMM Dış İşleri Komisyon Başkanı Volkan Bozkır ve Yurtdışı Rusya Vatandaşları Federal Ajanslığı Başkanı Konstantin Kosaçev, Putin ve Erdoğan'ın da yer alacağı ÜDİK zirvesine katılacak ve birer sunum yapacaklar.

Zirve sonrası iki ülke arasında 9 ayrı anlaşmanın imzalanması planlanıyor. Putin'in akşam saatlerinde Türkiye temaslarını tamamlayarak Moskova'ya dönmesi bekleniyor.

cihan


Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,209 µs