En Sıcak Konular

BM'den Mursi'ye çağrı

30 Kasım 2012 18:19 tsi
BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Pillay, Mursi'den muhalif grupların tepkisiyle karşılaşan kararlarını gözden geçirmesini istedi.

Birlemiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri (BMİHYK) Navi Pillay, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye anayasal düzenlemeler çerçevesinde aldığı kararlara ilişkin endişelerini dile getiren bir mektup yazdı.

BMİHYK sözcüsü Rupert Colville, Pillay'ın Mursi'ye gönderdiği mektupta, Mısır Cumhurbaşkanı'nın ülkede büyük tartışmalara ve olaylara neden olan son yasal düzenlemelerini gözden geçirmesini istedi.

Pillay, Mısır'ın içinde bulunduğu şartlarda anayasayla ilgili yeni kararların derin ayrılıklar yaratabileceğini belirtti. Mursi'den, Mısır'ın 30 yıl önce onayladığı insan hakları sözleşmesine sadık kalacağına dair güvence isteyen Pillay, ülkenin bir önceki Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek döneminde yaşanan insan hakları ihlallerinin yeniden yaşanmaması için uyarılarda bulundu.

Mursi'ye destek ve protesto gösterileri

Öte yandan Mısır'da ülke genelinde Mursi'ye destek ve protesto gösterileri düzenlendi.

Mısır'ın başkenti Kahire'deki Tahrir Meydanı'nda  Cumhurbaşkanı Mursi'nin anayasal düzenlemelerinin protesto edildiği gösteriyle eş zamanlı olarak birçok şehirde yürüyüşler düzenlendi.

Mısır'ın İskenderiye kentinde de aralarında ed-Dustur partisi mensupları ile sosyalist grupların da bulunduğu binlerce kişi el-Kaid İbrahim meydanında toplanarak Mursi'nin anayasal düzenlemeyi iptal etmesini istedi.

Mahalletü'l Kübra, Tanta, Süveyş, Port Said ve İsmailiye kentlerinde de Mursi karşıtları caddelere çıkarak anayasal düzenlemeleri kınadı. Göstericiler, sık sık ''Devrimimiz devam ediyor'', ''Selefilere ve İhvan'a güvenilmez'' sloganları attı.

aa




 

Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,909 µs