En Sıcak Konular

''İsrail adım atmalı''

30 Kasım 2012 18:05 tsi
''İsrail adım atmalı'' Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Filistin'in Uluslararası mahkemelere gitme hakkından feragat etmesi bekleniyorsa İsrail'in de başka adımlar atması gerekir" dedi.
 
Filistin'in BM'de ''üye olmayan gözlemci devlet'' statüsü talebi için New York'ta bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, temaslarını tamamlayarak yurda döndü.

Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Davutoğlu, Filistin'in kazandığı statüyle Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvuruda bulunup bulunmayacağının sorulması üzerine, konuyu Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile ele aldıklarını söyledi.

Davutoğlu, bazı ülkelerin Filistin devletinin yeni statüyle elde ettiği hakları kullanmaması yönünde telkinde bulunduğunu dile getirerek, "Filistinlilerin bu haklardan feragat etmesini beklemek adil değildir. Filistinlilerden, ellerindeki bu yeni durumla doğan haklardan bir müddet için en azından feragat etmeleri bekleniyorsa, o zaman İsrail'in de başta yerleşim politikalarını durdurmak üzere başka adımlar atması gerekir" şeklinde konuştu.

Filistin devletinin yetkisi dahilinde

"Filistin halkına yapılan zulümler açıktır" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti: "Uluslararası mahkemelere bu zulümleri götürmek Filistin devletinin artık yetkisi dahilindedir. Ama ne zaman, nasıl götürürler onların verebileceği bir karar. Götürmemeleri için İsrail'in atması gereken adım nedir, bunlar da yine onların vereceği karar. Ancak bir taraftan İsrail bu zulmü devam ettirecek, yerleşimlere devam edecek, Filistin tarafı da uluslararası adalete başvurmayacak, bu da makul bir beklenti değil. Bunun olması istenmiyorsa önce İsrail tarafına dönüp, 'bundan sonra bu zulümleri yapmayacaksın, Gazze'yi bir açık hava hapishanesi gibi görmeyeceksin, Gazze'ye hava saldırılarına son vereceksin, Batı Şeria'daki insanların hayatını kısıtlayan kontrollere, baskılara, baskınlara son vereceksin' demeleri lazım"

aa


Bu haber 747 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,249 µs