En Sıcak Konular

Selek'in avukatları, hakimin değişmesini istedi

30 Kasım 2012 17:21 tsi
Avukatları, Pınar Selek hakkında verilen beraat kararını geri alan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi heyetindeki hakimler hakkında reddi hakim talebinde bulundu.

Avukatları, Pınar Selek hakkında verilen beraat kararını geri alan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi heyetindeki hakimler hakkında reddi hakim talebinde bulundu.

Mahkemeye sunulan dilekçede; 22 Kasım 2012 tarihli duruşmayı yürüten mahkeme heyetinin, daha önce verilmiş olan beraat kararını yetkileri dışında geri almalarının tarafsızlıklarını yitirdiklerinin göstergesi olduğu, beraat kararının geri alınmasının kamuoyunda da ciddi bir şüphe yarattığı, kararın mahkeme heyetine güveni sarstığı ifade edildi.

Dilekçede daha önce verilen beraat kararının nihai bir karar olduğu söylenirken, "Yerel Mahkeme, rakam hataları, isim soyadındaki yanlış yazımlar gibi maddi hatalar dışında, vermiş olduğu kendi nihai kararında (sanık lehine bile olsa) değişiklik yapamaz" denildi.

Duruşma günü kararın avukatlar salona alınmadan verilmiş olduğu da anımsatılarak "Mahkeme heyetinin biz müdafiler salona gelmeden önce gıyabımızda yargılamayı yapıp bitirdiği ve heyetçe alınan kararın bize sadece tebliğ edildiği açıkça görülmüştür" ifadelerine yer verildi.
Ayrıca, aynı gün görülen diğer davaların en az üç ay sonrasına ertelenirken, Selek'in duruşmasının asıl mahkeme başkanının rapor süresinin devam ettiği 21 gün sonraya bırakılmasıyla, bu davada alelacele bir mahkumiyet kararı verilmeye çalışıldığı şüphesi uyandığı vurgulandı.

Adil yargılamanın ne şekilde olması gerektiğine ilişkin AİHM kararları, uluslararası sözleşmeler ve doktrinden örnekler de verilen dilekçede, "Savunma avukatlarının olmadığı, duruşmanın henüz başlamadığı bir ortamda yapılan usulsüz bir 'yargılamada' kararlar alan bu heyetin, objektif karar verme yetisini kaybetmesi ve daha da kötüsü kasıtlı davranmış olması nedeniyle, müvekkilemizin hukuk güvenliğinden endişe duymaktayız" ifadesine yer verildi. (Bianet)



Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,332 µs