En Sıcak Konular

Eğitime 1 hafta ara verildi

30 Kasım 2012 17:04 tsi
Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavga sonrası fakülte bir hafta tatil edildi.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde (DTCF) karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan ve yaklaşık iki saat süren kavgada bir öğrenci yaralandı. Üniversite yönetiminden izin alan Çevik Kuvvet ekiplerinin kampüse girmesiyle gruplar dağıldı. Polis, karşıt grupları kontrollü olarak fakülteden çıkardı. Üniversite yönetimi ise olaylar nedeniyle eğitim-öğretime bir hafta ara verildiğini duyurdu.

Fakülte bahçesinde karşı karşıya gelen gruplar, birbirlerine taş ve soda şişeleriyle saldırdı. Bazı öğrencilerin yanlarında taşıdığı sapanlarla misket fırlattığı görüldü. Çıkan olaylarda bir öğrenci ve atılan misketin bacağına isabet etmesi sonucu bir basın mensubu hafif şekilde yaralandı. Fakülte içindeki bazı binaların camları kırıldı. Kavga sırasında öğrenciler karşılıklı slogan attı.

Sabah saatlerinde önceki gün yaşanan kavga nedeniyle fakülte girişinde bekleyen Çevik Kuvvet ekipleri, üniversite yönetiminden iznin verilmesini bekledi. Yaklaşık iki saat süren kavganın ardından yönetimden izin alan polis ekipleri, kampüse girdi. Polisin içeri girmesiyle taraflar kavgayı bitirip, kendi alanlarına çekildi.

Yapılan görüşmelerin ardından karşıt gruplar dışarı çıkarılmak istendi. Ancak grup üyeleri kampüsten çıkmamak için uzun süre polise direndi. Yapılan görüşmelerin ardından okuldan bir tarafın öğrencilerı dışarı alındı. Bu sırada kampüsten çıkan öğrenciler, diğer tarafın taşlı, soda şişeli saldırısına uğradı. Çıkan olaylara Çevik Kuvvet ekipleri anında müdahale etti. Polis, saldırgan grubu biber gazı sıkarak dağıttı. Otobüs durağının hemen yanında gerçekleşen olayda, atılan gazdan durakta bekleyen vatandaşlar da etkilendi. Bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Polis memurları da gazdan nasibini aldı. Polis ekiplerinin tarafları kontrollü olarak fakülteden çıkartmasının ardından olaylar son buldu.

EĞİTİME BİR HAFTA ARA VERİLDİ

Çıkan olaylar nedeniyle üniversite yönetimi bir hafta süreyle eğitime ara verildiğini duyurdu. Yönetim, "30 Kasım 2012 tarihinde çıkan öğrenci olayları nedeniyle fakültemiz 30 Kasım 2012 günü 13.00'ten itibaren, 7 Aralık 2012 Cuma günü mesai bitimine kadar tatil edilmiştir. 30 Kasım 2012 günü öğleden sonra yapılacak ara sınavlar ilan edilecek ileriki bir tarihte yapılacaktır" yazılı duyuruyu kampüs girişine astı. Fakülteye gelen ve yazıyı gören bazı öğrenciler geri dönmek zorunda kaldı.

AA 

Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,532 µs