En Sıcak Konular

Terörün şehirdeki uzantısı deşifre edildi

30 Kasım 2012 16:33 tsi
Terör örgütü elebaşı Öcalan'ın talimatıyla şehir merkezlerinde silahlı eylem yapmak ve örgüte adam kazandırmak amacıyla kurulan ''Öz Savunma Birliği''nin şifreleri çözüldü.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame, 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

İddianamede, terör örgütünün, şehir merkezlerinde yapacakları eylemler için kırsal alandan eleman göndermek yerine alternatif olarak şehir merkezlerinde oluşturulan ''Öz Savunma Birliği''ndeki kişileri kullandığı belirtildi.

''Terör örgütü KCK/PKK'nın yapılanmalarından olan Öz Savunma Birlikleri'nin bizzat örgütün elebaşı Abdullah Öcalan'ın çeşitli tarihlerde avukatları aracılığıyla kurulması yönünde talimat verdiği'' ifade edilen iddianamede, bunun üzerine örgütün üst düzey yöneticileri tarafından söz konusu yapılanmanın oluşturulduğu kaydedildi.

İddianamede, belli kriterlere göre seçildikten sonra özel eğitim gören, deşifre olmamaları için ciddi emek harcanan, klasik eylem tarzlarından farklı olarak özellikle kent merkezlerinde ses getirici eylemler gerçekleştirme kapasitesine sahip olan ''Öz Savunma Birlikleri''nin silahlı faaliyet yürüten bir yapılanma olduğu ifade edildi.

İddianamede, Öz Savunma Birlikleri ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

''Öz Savunma Birlikleri'nde yer alan şahısların, özellikle şehirdeki örgütsel yapılanmalar içerisinde bulunan, örgütsel eğitim alan, güvenlik güçlerince örgütsel faaliyetleri nedeniyle deşifre olmayan, adli sicil kaydı bulunmayan, örgütün kırsal alanında faaliyet göstermekte iken ölen ya da yakalanan örgüt mensuplarının yakınları arasından seçildiği belirlenmiştir. Örgütçe planlanan eylemleri gerçekleştirmek üzere oluşturulan yapılanma içerisinde yer alan örgüt mensupları aracılığıyla molotofkokteylli, havai fişekli, el yapımı patlayıcı madde kullanmak suretiyle gerçekleştirilen toplumsal olaylar sırasında, bıçak, silah ve patlayıcı madde kullanmak suretiyle emniyet güçlerine yönelik saldırı olayları planlanmakta veya kırsal alandan temin edilen patlayıcı madde ve silahlar ile eylem gerçekleştirilmektedir.''

Merkezi Zap Kampı

İddianamede, ''Öz Savunma Birlikleri''nin faaliyet merkezlerinin Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK'nın Zap Kampı olduğu ve Türkiye sınırında uzantılarının bulunduğu kaydedildi.

''Öz Savunma Birlikleri''nde yer alan örgüt mensuplarının, sivil yaşamdan kopmayan, gizli güç olarak çalışan, yerleşim alanlarının özelliklerine ve üstlendikleri görevlere göre çeşitli hücreler biçiminde geliştirilen kuvvetler olarak örgütlendiği ifade edilen iddianamede, şöyle denildi:

''Öz Savunma Birliği'nin kırsal ve şehir olmak üzere iki alt yapısı bulunmaktadır. Yapı içerisinde eğitim gören şahısların diğer örgüt mensupları ile hiçbir şekilde yüz yüze gelmedikleri ve birden fazla kişinin bulunduğu ortamlarda yüzlerini bir bez parçası ile kapalı tuttukları tespit edilmiştir.  Eğitim sonrasında kırsal alandan ayrılan örgüt mensuplarına haberleşmelerde kullanılmak üzere şifre anahtarı verilmekte ve mutlaka şifre anahtarına bağlı kalınarak diğer örgüt mensuplarıyla irtibat kurulmaktadır. Kent merkezlerine gönderilecek örgüt mensupları, otonom hareket ederek üçer kişilik eylem birimleri oluşturmaktadır. Belirtilen eylem birimi kırsal alandan habersiz eylem gerçekleştirmemekte ancak örgüt basın-yayın organlarında eylem çağrısı yapılması durumunda bağlı bulunduğu kırsal alanda bağımsız eylem yapabilmektedir.''

İstenen cezalar

İddianamede, 5'i tutuklu 6 sanık hakkında, TCK'nın ''Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek'', ''Tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurmak suçunu azmettirmek'', ''Mala zarar verme suçunu azmettirme'' ve ''Resmi belgede sahtecilik'' suçlarından 15 ile 48 yıl arasında hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Türkiye sorumlusu Diyarbakır'da yakalanmıştı

Bir süre önce Diyarbakır'da düzenlenen operasyonda, ülke genelinde çok sayıda lastik yakma, yol kesme, molotofkokteylli atma, güvenlik güçlerine taşlı ve havai fişekli saldırı gibi birçok eylemi organize eden ve terör örgütünün Irak'ın kuzeyinde bulunan kamplarında eğitim alan ''Öz Savunma Birlikleri''nin Türkiye sorumlusu C.A'nın da aralarında bulunduğu 6 kişi yakalanmıştı. Söz konusu zanlılar hakkındaki iddianame de önümüzdeki günlerde çıkacak.

AA



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,763 µs