En Sıcak Konular

Numan Kurtulmuş çözümün adresini gösterdi

30 Kasım 2012 15:48 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının Meclis gündeminde olduğunu belirtti.

Kurtulmuş, "Çözüm ne dağda, ne de Genelkurmay başkanlığında, çözüm Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde. Dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde herkes sorunun çözümü ile ilgili katkı koymak ve terör örgütü ile arasına mesafe koymak zorundadır" dedi.

Partisinin Bursa İl Teşkilatı'nı ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, gündemdeki konularla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, dokunulmazlıklarının kaldırılması gündeme gelen BDP'li milletvekilleri ile ilgili soru üzerine, konunun Meclis gündemine geldiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bu konu üzerinde yorum yapmak istemem. Sorunlarımızın çözüm yerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğu fikrini siyasi hayatımız boyunca hep ifade ediyoruz. Kürt meselesi, terör meselesi adını ne koyarsanız koyun önemi yok. 30 küsür senedir devam eden, Türkiye'nin başına önemli sıkıntılar açan bir sorunla karşı karşıyayız. Uluslararasılaşmış bir sorunla karşı karşıyayız. Sadece PKK ile de ilgisi olmayan birçok devletin, istihbarat örgütlerinin içinde olduğu, lojistik destek sağladığı bir durumla karşı karşıyayız. Bunun yolu vatandaşımızın birliğinin, dirliğinin sağlanmasından geçiyor. Çözüm ne dağda, ne de genel kurmay başkanlığında çözüm Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde. Dolayısıyla Türkiye büyük millet meclisinde herkes sorunun çözümü ile ilgili katkı koymak ve terör örgütü ile arasına mesafe koymak zorundadır."

Meclis'teki dokunulmazlık tartışmalarının geniş kapsamlı halede getirilebileceğini kaydeden Kurtulmuş, Meclis gündeminde henüz böyle bir konun olmadığını ifade etti.

'KIYAFET SERBESTLİĞİ EŞİTSİZLİK GETİRMEZ'

Okullarda değişen kılık kıyafet genelgesinin sosyal fark yaratacağı söylemlerini ve başörtüsü tartışmalarını da değerlendiren Numan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Belli yaşlarda çocukların en çok sıkıldığı şeylerden biri üstlerindeki tek tip üniformalar ya da kılık kıyafet. Saçını uzatmayacaksın, şu renk ayakkabı giyeceksin, kravat takacaksın gibi birtakım kısıtlamalar. Ne güzel Türkiye bir takım kısıtlamalardan kurtuldu. Kuzey Kore ve birkaç ülke dışında hiçbir ülkede eğitimde kıyafet mecburiyeti yoktur. Bunun kalkmış olması doğrudur önemli bir adımdır. Bir eşitsizlik ortaya çıkartır mı? Zannetmiyorum. Yoksul ailelerde önlüktü vesaire ile ilave masraflara giriyorlardı. Dolayısıyla burada ben bir farklılık ortaya çıkartacağını zannetmiyorum. 'Başörtüsü serbestisi getiriyor' diyenlere de şunu söylerim; Tersinden okursanız başörtüsü yasağı getiriyor. Niye biz 15- 20 yaşındaki çocuklarımızın başörtüsü takmasından korkuyoruz? Bütün okulların her yerinde niye serbest değil? Niye isteyen başörtüsünü örtmüyor? Sadece Kuran dersinde başörtüsü örtüyor. Müsaade edin de Kuran dersinde çocuklar başını örtsün. Bunlar yasakçı bir zihniyetler. Türkiye hangi yasağı kaldırırsa bu Türkiye'nin önünü açar. Muhalefet de bu yönde bakmalı. Herkes önerilerini sunsun. Bu yasakçı zihniyetten kurtulmak gerekiyor."

'TÜRKİYE'NİN GELDİĞİ YOLU GÖSTERİYOR'

"Türkiye BM sorgulanmasına öncülük yapacak tartışmalarını açabilir misiniz?" sorusuna ise Kurtulmuş, "Somut bir yol haritası yok. Bir fikir olarak ortaya çıktı. Bundan 5-10 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı çıkıp deseydi 'Birleşmiş Milletler bu haliyle devam etmiyor. Edemiyor. Fonksiyonları değişsin yeniden yapılansın', hiçbir karşılığı olmazdı. Bugün hem Türkiye'nin geldiği yol, uluslararası camiada elde ettiği yer, sahip olduğu potansiyeli, gücü, böyle bir sözü söyleme cesaretini Türkiye'ye veriyor. Ama daha vahim olan artık BM'nin hiçbir işe yaramadığı oluk oluk akan kanlarla görülüyor. Dünyanın yönetimi 5 ülkenin insafına bırakılamaz. BM veto hakkı tamamen kaldırılabilir ya da veto hakkı kıtalar arasında dönüşümlü olarak bölüştürülebilir. Veya hiçbir ülkenin olmasın. Temel mesele adalet. Biz onlar gitsin biz gelelim demiyoruz" diye konuştu.

Bu haber 750 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,396 µs