En Sıcak Konular

''TOKİ'ye sütümü helal etmem''

30 Kasım 2012 15:25 tsi
Bayraktar, hakkında çıkan iddialar için 'Hükümete vurmak isteyen bana yükleniyor.' dedi.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, KC Grup’un TOKİ’yi zarara uğrattığını şeffaflık prensibine inandığı için açıkladığını, ancak bu açıklamasına birçok kesimden destek yerine eleştiri geldiğini ifade etti.

Kabinenin en yeni bakanı olduğu için hükümete yönelik eleştiri oklarını üzerine çektiğini ifade eden Bayraktar, “Hükümete vurmak isteyen bana yükleniyor. ‘Bu nasıl olsa yeni bakandır, toydur. Bu bakana vurursak iyi ses gelir’ diyen üzerime geliyor. Tamam siyasette toyuz ama iş yapmakta ustayız. Üzüldüğüm nokta, bugüne kadar bir fileyi doldurup evine götürmemiş insanlar dahi beni eleştiriyor.” dedi.
"CİNLERİM TEPEME ÇIKIYOR"
Bir grup gazeteciyle buluşan ve kentsel dönüşüm ile TOKİ ihaleleriyle ilgili bilgi veren Bayraktar, KC Grup’un TOKİ’yi zarara uğratmasını kabullenememesini, “Hala aklıma geldikçe cinlerim tepeme çıkıyor” sözleriyle dile getirdi.

Bayraktar, şunları söyledi: “KC’den dolayı 105 milyon lira zarar vardı. Mallarına el koyduk şimdi 38 milyon liraya düştü. Onu da almaya çalışıyoruz. Yakınlarım ‘açıklama’ diye tembih etti. Saldırıya uğrayacağımı biliyordum. Kimse, ‘Ya hu bu adam saf saf söyledi. Demek ki şeffaf’ diyen olmadı. Bir tek Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala arayıp destek oldu. O açıklamayı yapınca Fikirtepe’de 300 kişi belki de dolandırılmaktan kurtuldu.”

"HALKIN BANA GÜVENMESİ GEREKİYOR"

Hedefinin kentsel dönüşümü iki yıl içerisinde bütün halka benimsetmek olduğunu dile getiren Bayraktar, bugüne kadar edindiği deneyim ve bilgi birikiminin bu işi yapmaya yeterli olduğunu vurguladı. Bayraktar, “Halkın bana güvenmesi gerekiyor. Halk ‘TOKİ’de 45 milyar liralık iş yaptı. Hakkında soruşturma açılmadı. Bu çocuğu destekleyelim ki bizi gecekondudan kurtarsın’ derse o zaman bunu başarırız” yorumunu yaptı.

"YIKIMI ÖNÜNE GELEN MÜTEAHHİT DEĞİL DEVLET YAPACAK"

Dönüşümle ilgili güncel tartışmalara da değinen Bayraktar, bazı kötü niyetli kişilerin kravat takıp vatandaşları kentsel dönüşüm konusunda kandırmaya, evlerinin yıkılacağına inandırıp evlerini ellerinden almaya çalıştığını belirterek, “Kimse bu kişilere kanmasın. Sadece ayakta duramayacak kadar kötü durumda olan evleri yıkacağız. Yıkımı da öyle önüne gelen müteahhit değil bizzat devlet yapacak. Valilikler yıkacak” dedi.

"SAFIZ YA TAMAM DEDİK''

“2B’den elde edilecek gelirin yüzde 90’ına kadarının kentsel dönüşümde kullanılacağı yasaya yazılınca sevindik” diyen Bayraktar, şöyle devam etti: “Safız ya, tamam dedik, toplanan paranın çoğu bize gelecek, dedik. Sonra baktık ki bütçeye 600 milyon konmuş. Maliye Bakanı’na dedim ki, ‘Yahu hani yüzde 90’ı bize gelecekti?’ Bakan da bana, ‘Yüzde 90’ı demedik, yüzde 90’ına kadar dedik. Yüzde 90’ına kadar demek, yüzde 1 de olur, demek tir’ dedi. Maliye bize 1 milyar verirse biz 10 milyar liralık iş yaparız. Maliye buradan 3 milyar lira vergi toplar.”

"TOKİ'YE SÜTÜMÜ HELAL ETMEM"

TOKİ'nin yeniden yapılandırıldığını vurgulayan Bayraktar, bunu mal alım sürecine de yansıttıklarını hatırlattı. Bayraktar, artık piyasada, 'TOKİ mutfağı, TOKİ mermeri, musluğu, kapısı, penceresi' diye kötü üretim yapılamayacağını ifade etti. Bu sorunun çözülmesini isteyen Bayraktar, "Aksi halde TOKİ'ye sütümü helal etmem" dedi.

YÖNETMELİK YAYINLANACAK

Kentsel dönüşümün iyi anlaşılması için yönetmelik hazırladıklarını açıklayan Bayraktar, şunları söyledi: “Yakında yayınlayacağız. Bir binanın riskli olduğunun öncelikle tespit edilmesi lazım. Bunu bakanlık yada özel şirketler tespit ediyor. İkincisi tespit edilen risk raporunun bakanlık tarafından onaylanması gerekiyor. Onay alındıktan sonra o bina yıkılıyor. Bina arsaya dönüştükten sonra 3’te 2 çoğunluk aranıyor. Yoksa müteahhit çoğunluğu sağladı diye kimse yıkıma mecbur kalmaz.”



Bu haber 754 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,443 µs