En Sıcak Konular

Bağış: Avrupa'da tek tip kıyafet uygulaması yok

30 Kasım 2012 12:35 tsi
Türkiye Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, okullara kıyafet serbestliğinin getirilmesiyle ilgili, "Çok yerinde bir karar oldu. Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde öğrencilerin tektip kıyafet ve basmakalıp zihniyetle yetiştirildiği başka bir

Bakan Bağış, bazı açılış programları çerçevesinde geldiği Malatya'da, Vali Vasip Şahin'i ziyaret etti. Bakan Bağış, valilik ziyaretinde, gazetecilerin, milletvekili dokunulmazlıkları, Türkiye'nin NATO'dan talep ettiği Patriot füze sistemi ve okullarda kıyafet serbestisi getirilmesiyle ilgili sorularını cevaplandırdı.

Bağış, okullarda kılık kıyafet serbestisinin çok yerinde bir karar olduğunu belirtti. Günümüzde Türkiye'nin, üyesi olmaya çalıştığı AB ülkelerinde tek tip kıyafet uygulaması bulunmadığını vurgulayan Bağış, şunları söyledi: "Kıyafet serbestisi kararı çok yerinde bir karar diye düşünüyorum. Türkiye'nin AB standartlarında bir ülke olması konusunda alınmış önemli bir karar olarak görüyorum. AB ülkelerinde öğrencilerin tek tip üniformayla, tek tip zihniyetle yetiştirildiği başka bir ülke yoktur. Onlar, farklı rejimlerin uygulamalarıdır. Türkiye de çok şükür o eski kalıplarından kurtuluyor. Özgürlüğü simgeliyor. Türkiye'de eskiden her şeyi kısıtlayan bir anlayış vardı. Şimdi son derece özgürlükçü bir anlayış var. Bu açıdan kıyafet serbestisinin yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum."

"MECLİSTE DOKUNULMAZLIKLARININ KALDIRILMASINI İSTEYEN BİRÇOK MİLLETVEKİLİ VAR"

Bakan Bağış, bazı milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik fezlekelerin Meclis'e gönderilmesinin, milletvekilliği görevinin biteceği anlamı taşımadığını söyledi. Dokunulmazlığın kaldırılmasının, sadece hukuki mercilere yargılama hakkı tanıdığına işaret eden Bağış, şöyle devam etti:

"Fezlekeler Meclis gündemine geldiğinde gerekli değerlendirmeler yapılır. Eğer Meclis, adı geçen milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırırsa, bu, milletvekillikleri bitecek anlamına gelmez. Yine yasama faaliyetlerine katılırlar, bir yandan da davalarıyla ilgili savunmalarını yaparlar. Olur da bir ceza alırlarsa, cezaları da milletvekillikleri bittikten sonra infaz edilir. Bugün Meclis'te kendi dokunulmazlıklarının kaldırılmasını isteyen birçok milletvekili var. Bu konuda toplumsal bir talep var. Herkesin, Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik, sosyal, laik bir hukuk devleti olduğu bilinciyle hareket etmesi gerekir. Bu ülkede bir şehit haberi geldiğinde hepimizin yüreği yanıyor. O hassasiyeti herkesin taşıması gerekir. Türkiye'nin kaldıramayacağı, toplumsal vicdanın kabul edemeyeceği görüntüleri bir daha yaşamamayı ümit ediyorum."

Türkiye'nin NATO'dan Patriot füzesi istemesi ile ilgili bir soruya yönelik olarak Bakan Bağış, "Çok doğal. Türkiye 60 yıldan bu yana NATO üyesidir. NATO'nun ikinci en büyük askeri gücüne sahip ülkesi. NATO üyeliği çerçevesinde Kore, Bosna Hersek, Afganistan gibi dünyanın birçok yerinde şehit vermişiz. Bu kadar özverili NATO üyesi bir ülkenin, güvenliği açısından, geleceğe yönelik emin adımlarla ilerleyebilmesi açısından tabiî ki her türlü koruyucu mekanizmalarla donatılması gerekir. Bu da bir güvenlik tedbiridir." dedi.

Vali Vasip Şahin, ziyaret sonunda Bakan Bağış'a kayısı hediye etti. Egemen Bakış, ardından valilik anı defterini imzaladı.

cihan


Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,310 µs