En Sıcak Konular

5 bin kişi AK Parti'ye katıldı

30 Kasım 2012 11:58 tsi
AK Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen AK Parti Kasım ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı ATO Congresium'da binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Törene Melih Gökçek'in Başbakan Erdoğan'la ilgili sözleri damga vurdu

Yoğun bir katılımın olduğu törende HAS Parti'den 5 bin kişi AK Parti'ye katıldı. Rozet takma işleminin gerçekleştirildiği törende ayrıca, Süleyman Soylu ile birlikte AK Parti'ye geçen eski Demokrat Partililer de yer aldı. Törene ise, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu, Salih Kapusuz, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, AK Parti Ankara Milletvekilleri ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek katıldı.

Tören İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlarken, açılış konuşmasını AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan yaptı. AK Parti'nin referansının her zaman millet olduğunu söyleyen Alparslan, kendilerinin siyaset arenasında hiçbir zaman hamaset yapmadığını belirtti. “Bu milletin hayallerini gerçekleştiren AK Parti oldu” diyen Alparslan, AK Parti'nin taşıdığı misyonu büyük ve köklü tarihinden aldığına dikkat çekti.
Alparslan, “Dünyanın herhangi bir yerinde zulüm gördüğünde ‘one minute (dur bir dakika)' diyerek o haksızlık karşısında dik kalabilen insanlarız. Ve Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi ‘Öleceksek adam gibi ölürüz' diyerek, diklenmeden dik durabilen, idealleri uğruna canla başla, büyük bir samimiyetle gayret gösteren büyük bir teşkilatın mensuplarıyız” diyerek, AK Parti'ye olan katılımlarla seslerinin artık daha gür çıkacağını söyledi.

“BAŞBAKANIMIZI YÜZDE 60′LA CUMHURBAŞKANI YAPACAĞIZ”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise, “Aramıza yeni katılan arkadaşlarımıza ‘hoş geldiniz' demek için buradayız” diyerek, “Aslında biz aynı ailedeniz. Bir süre için Numan Bey ve arkadaşları gurbetteydi. Bu gurbet fazla uzun sürmedi ve tekrar aramıza döndüler” diye konuştu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'yu Demokrat Parti'nin Genel Başkanı olduğu sıralarda bir resepsiyonda gördüğünü ve “Niye aramızda değil?” diye düşündüğünü söyleyen Gökçek, “Allah razı olsun, aramıza geldiler” diye konuştu.

AK Parti'nin yüzde 50′nin üzerinde bir oy olarak yerel seçimlerden zaferle çıkacağını iddia eden Gökçek, “Yerel seçimlerden 4 ay sonra da Cumhurbaşkanlığı'nı alacağız inşallah. Başbakanımızı da o gün yüzde 50 ile değil, yüzde 60 ile Cumhurbaşkanı yapacağız” diye konuştu.

Törende konuşan AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ise, AK Parti'ye olan katılımların bütün AK Partili'leri memnun ettiğini belirterek, yerel seçimlerin önemine dikkat çekti. Yerel seçimlerden elde edilecek sonucun Cumhurbaşkanlığı seçimlerine, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de genel seçimlere etki edeceğini söyleyen İpek, “Seçim çalışmalarına şimdiden başlayın” diyerek teşkilatlara seslendi.

“MİLLETİN ADAMLARINI KATLETTİLER, MİLLET KENDİNE BİR ADAM BULDU”

AK Parti'ye geçen ve AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Süleyman Soylu ise salonda coşkulu bir konuşma yaptı. Partililer tarafından sık sık alkışlanan Soylu, konuşmasına, “Ürkütmek istediler bizi. Menderes'e o ipi asanlar, korkutmak istediler milletimizi. Şimdi bugünlerde anlıyoruz ki, milletin adımlarını falan bırakmamaya çalışıyorlar. Endişe ettiğimiz, korktuğumuz başımıza geldi ve rahmetli Özal'ı, milletin bir adamını daha milletten ayırmışlar” diyerek başladı.

“Milletin adamlarını katlettiler, millet kendine bir adam buldu. Milletin bu adamını bu millete adamak için buradayız” diyen Soylu, şöyle konuştu:

“Ağır darbeler, entrikalar, siyasetin o dehlizlerinde, kozmik odalarında programlananlar kardeşleri birbirinden ayırmıştı. Ama şimdi 21. yüzyılın bu coğrafyadaki en önemli fırsatı için, bu büyük aileye, bu demokrasi ailesine, rahmetli Menderes'e tamamlattırılmayan, rahmetli Özal'a tamamlattırılmayan Türkiye'nin demokratik gelişmesini, Türkiye'nin kalkınmasını, Türkiye'nin büyümesini, Türkiye'nin zenginleşmesini ve Türkiye'nin bu coğrafyanın ve dünyanın lider ülkesi olmasını sağlayabilecek, bu büyük hamleyi Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a tamamlatmak için bu büyük aile ile beraberiz.”

“BÖYLE SİYASAL SİSTEMİ OLAN PARTİYİ HAYAL DAHİ EDEMEMİŞTİM”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, “Önümüzdeki 10 yıl, geçmiş 10 yıl kadar Türkiye için önemlidir” diyerek, Türkiye'nin önündeki 3 seçime dikkat çekti. Önem bakımından mahalli seçimlerin daha önemli olduğunu belirten Soylu, mahalli ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandıktan sonra genel seçimlerin AK Parti açısından daha kolay olacağını söyledi.

AK Parti'nin geçmişteki tahribatı yok etmekle yükümlü olduğunu kaydeden Soylu, “Çocukluğumdan beri siyasetin içerisindeyim. Bu kadar mükemmel siyasal sistemi olan bir siyasi partiyi hayal dahi edememiştim” diye konuştu.

“ÖNÜMÜZDEKİ 3 YIL, TÜRKİYE'NİN 30 YILI BELİRLEYECEKTİR”

Törende son konuşmacı olarak kürsüye çıkan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise, 1876 yılından itibaren iki farklı siyasi anlayışın yarıştığını söyleyerek, “Türkiye'de aslında 1876′dan bu yana iki farklı siyaset kulvarı, iki farklı fikir kulvarı birbiriyle mücadele ediyor, karşı karşıya geliyor” diye konuştu. Bunlardan bir tanesinin İttihat ve Terakki zihniyeti olduğunu, onun devamının da CHP olduğunu belirten Kurtulmuş, bu zihniyetin ise milletin kökleriyle sorunları olduğunu söyledi. “Bu milletin giyim-kuşam uydurma dertleri var” diyen Kurtulmuş, artık milletin çocuklarının sahne aldığını ifade etti.

“Önümüzde çok önemli 3 yıl var. Bu 3 yıl Türkiye'nin 30 yılı belirleyecektir” diyen Kurtulmuş, “Önümüzdeki 30 yılda, CHP bu zihniyetle devam ederse iktidar olamayacaktır” dedi. CHP'nin hep yanlış yerde durduğu için başarısız olduğunu anlatan Kurtulmuş, “Milletin durduğu çizgide durursanız, kazanmaya devam edersiniz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ise HAS Parti'den ve Demokrat Parti'den AK Parti'ye katılan partililere Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu, Haluk Koç, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından rozetleri takıldı.

Bu haber 692 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,294 µs