En Sıcak Konular

Irak'ta patlama: 38 ölü 131 yaralı!

30 Kasım 2012 10:04 tsi
Irak'ta şiddet gittikçe tırmanıyor. Irak'ın çeşitli kentlerinde düzenlenen bombalı saldırılarda bugün 38 kişi öldü 131 kişi yaralandı.

Irak'ın son günlerde ordu peşmerge çekişmesiyle gündeme gelen Tuzhurmatu ilçesinde bugün 4 patlama meydana geldi. Bombalı saldırılar sonucu 2 kişi yaralandı ve Türkmenlere ait 6 ev ağır hasar gördü.

İlk patlama Çakkale mahallesinde meydana geldi. Evlerin bulunduğu sokak ortasına bırakılan 2 bomba patladı, Patlamanın hedefi olan 4 ev tamamen hasar gördü, Patlamalar sonucu 2 kişide yaralandı bölgede bulunan 2 sivil araçta hasar gördü.

İkinci saldırı ise ilçedeki Aksu mahallesinde meydana geldi, Atılan havan mermisi Türkmen şair Üryan Veli Demirci'nin evine isabet etti. Ev hasar görürken saldırı sonucu ölen yada yaralanan olmadı. Saldırı sonucu civarda bulunan Tuzhurmatu gençlik ve spor müdürlüğü de maddi zarara uğradı. Üçüncü patlamada El- Askeri mahallesinde meydana geldi. Türkmen vatandaş Hüseyin Davut'a ait evin önüne bırakılan bomba infilak etti, Patlama sonucu evde maddi hasar meydana geldi. Basına konuşan ve maddi sıkıntı içerisinde olan terör zedeler tepkilerini dile getirdiler ve göz yaşlarına hakim olamadılar Irak Türkmen Cephesi başkan yardımcısı ve Selahaddin il meclisi üyesi Ali Haşim Muhtaroğlu da terör zedeleri ziyaret etti. Muhtaroğlu terör saldırılarına hedef olan evleri tek tek dolaştı ve incelemelerde bulundu, Ev sahipleriyle görüşerek geçmiş olsun dileklerini sunan Muhtaroğlu maddi yardımda bulundu. Hükümetin tazminat ödemesi için girişimlerde bulunacaklarını belirten ITC başkan yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu patlamalar sonucu oluşan zararı yerinde inceledi.

HİLLE VE FELLÜCE'DE 2 PATLAMADA 38 ÖLÜ 129 YARALI

Irak'ın başkenti Bağdat'ın 100 km güneyinde bulunan Babil ilinin merkezi Hille kentinde El- Cebele polis merkezinin yakınında eş zamanlı 2 bomba yüklü araba ile saldırı düzenlendi. Babil valisinin güvenlik danışmanı Hasan Fedam,” sabah saat 10:00 civarında gerçekleştirilen çifte saldırıda 35 kişi öldü 120 kişi yaralandı” dedi.

Öte yandan bir patlama haberi de Bağdat'ın 50 km batısındaki Fellüce'den geldi. Canlı intihar eylemcisi El-Reşit bankası önünde devriye gezen asker ve polisleri hedef aldı, Saldırıda 3 asker hayatını kaybederken 6'sı polis ve asker olmak üzere 9 kişi yaralandı.

Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,339 µs