En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a seçim teklifi

30 Kasım 2012 08:51 tsi
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a seçim teklifi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa'dan Başbakan Erdoğan'a açık çağrı yaptı.

Kılıçdaroğlu, "Vatandaş, doğrudan kendi milletvekilini seçsin diyorsanız, bununla ilgili tasarıyı parlamentoya getirirseniz, CHP meclisteki 135 milletvekili ile buna 'evet' diyecek. Bu tasarıyı oylayacağız, kabul edeceğiz" dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , partisinin iş dünyası birimi tarafından Bursa Hilton Otel'de düzenlenen "İş dünyası ve Meslek Örgütlerinin Sorunları ve Çözüm Yolları" konulu toplantıya katılarak Türkiye ve dünya gündemine dair açıklamalarda bulundu.
 
"MUHALEFETİN TEMEL GÖREVİ MUHALEFET ETMEKTİR"
 
Bir sanayicinin "CHP her şeye karşı çıkıyor" sitemine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle cevap verdi: "Biz ana muhalefet partisiyiz. Muhalefetin temel görevi muhalefet etmektir. İktidarı alkışlamak değil. Aksi halde demokrasi olmaz. Sadece muhalefet ederek öneri getirmezsek eleştiri doğrudur. Ancak yeni CHP, her soruna çözüm üreten bir partidir. Her sorun için çözümümüz var. Yoksulluk, sanayi, milli eğitim konusunda çözümümüz var. Kuşkusuz tartışılabilir her şey. Bizim çözümlerimizi iktidar hayalci diye eleştirdi. Ama bizim 5 projemizi iktidar kullandı."
 
"TÜRKİYE'NİN İMAJINI İYİ TEMSİL EDEN BİR KADIN CUMHURBAŞKANINA İHTİYACIMIZ VAR"

Kadın istihdamının giderek azaldığına dair eleştiri üzerine de CHP Başkanı Kılıçdaroğlu, şu ilginç öneri ile karşılık verdi: "Maalesef kadın sosyal hayattan hızla çekiliyor. Bu bize yakışan tavır değil. Kadının hem kamuda, hem özel sektörde istihdam alanında çalışabileceği ortamı oluşturmalıyız. Bu teşvik edilebilir. Niye kadın vali yok. Yargıtay'da kadın sayısı düştü. Kadının kamuda etkin bir süreçte yer almasını istiyoruz. Kadınlar siyasette daha fazla olması lazım. Son CHP kurultayında yüzde 33 cinsiyet kotası getirdik. En çok kadının görev yaptığı parti şu anda CHP'dir. Yeter mi? Daha fazla olması lazım. CHP'de ki kadınlara; Önümüze bir engel çıkarsa mutlaka benim haberim olsun. Ben o engeli kaldıracağım dedim. Bir şeyi söylemeden geçemiyorum. Cumhurbaşkanlığı seçim i var. Çağdaş, bilgili, çok iyi yetişmiş, Türkiye'nin imajını iyi temsil eden bir kadın cumhurbaşkanına ihtiyacımız var."

"VATANDAŞ, DOĞRUDAN KENDİ MİLLETVEKİLİNİ SEÇSİN"
 
Muhtarlar başkanının muhtarlarla ilgili sorusuna ise Kılıçdaroğlu, şöyle cevap verdi: "Demokrasinin en saf ve en güzel yapıldığı seçim muhtar seçimidir. Ama milletvekili seçimi böyle mi? Hayır, siyasi parti lideri oturur. 550 kişilik listeyi hazırlar. 'Bunları seçeceksiniz' der. Bu darbe hukukunun getirdiği bir seçim modelidir. Bunun kesinlikle değişmesi lazım. Vatandaşın kendi milletvekilini seçebileceği bir seçim sisteminin Türkiye'ye mutlaka gelmesi gerekiyor. Bursa'dan Başbakan'a da açık çağrı yapıyorum. 'Vatandaş, doğrudan kendi milletvekilini seçsin' diyorsanız, bununla ilgili tasarıyı parlamentoya getirirseniz, CHP meclisteki 135 milletvekili ile buna 'evet' diyecek. Bu tasarıyı oylayacağız, kabul edeceğiz."

cihan


Bu haber 838 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,638 µs