En Sıcak Konular

'Tuncay Özkan'ı affetmeyeceğim'

29 Kasım 2012 21:35 tsi
'Tuncay Özkan'ı affetmeyeceğim' "Milliyet'in baş sayfasında Üzeyir Garih'in kanlı resmi basıldı, utanç vericiydi. Ailesi perişan oldu, hepimiz perişan olduk. "

İşadamı ve Açık Toplum Vakfı Kurucu Üyesi İshak Alaton, bugüne kadar hiç paylaşmadığı anılarını Söz Sende'de Balçiçek İlter'e anlattı. Çarpıcı açıklamalarda bulunan ünlü iş adamı Köşk'teki ilginç anısı, gündeme dair açıklamaları ve Özal'ın ölümü üzerine yaşanan tartışmaya düştüğü notla dikkat çekti.

BEN DE ÖTEKİYİM HAYRUNNİSA GÜL DE ÖTEKİ
 
"Bu ülkede öteki olmaya alıştım." diyen İshak Alaton, Hayrunnisa Gül ile aralarında geçen ilginç bir diyaloğu paylaştı:

"Birkaç ay önce Cumhurbaşkanının bir davetine katıldım. Sayın Abdullah Gül, bir konferans vermemi istedi. Köşkte 600 kişiye bir konferans verdim... Konferans sonunda Hayrunnisa hanımla konuşuyoruz. Şöyle dedim ona; "Ne kadar enteresan. Bir 'öteki' Cumhurbaşkanlığının salonunda kitap imzalıyor ve etrafı alkışlayan insanlarla dolu." Hayrunnisa hanım da, "İshak Bey yanlılıyorsunuz. Öteki olan benim. Ben bu köşke geldikten sonra 2 sene boyunca başörtüsünden dolayı insan karşısına çıkamadım." dedi. O kadar enteresan ki; ben ötekiyim, Cumhurbaşkanının eşi de öteki. Bu memlekette herkes öteki. Bu yüzden öteki olmayanlar biraz düşünsünler."
 
ÖZAL "BENİM ÜZERİMDE BİR KUDRET VAR" DEDİ
İshak Alaton, Özal'ın ölümüyle ilgili tartışmalara da değinerek merhum Cumhurbaşkanı ile ilgili ilginç bir anısını anlattı: İstanbul'daki bir TÜSİAD toplantısında Başbakan Turgut Özal konuşuyor. Konuşmasından sonra sıra sorulara geldi. Herkes ekonomiyle ilgili sorular sordu ben de o dönemde Doğu Almaya'dan Türkiye'ye dönen, ancak haklarında herhangi bir yakalama kararı bulunmayan Nabi Yağcı'nın neden tutuklandığını sordum. Eveledi geveledi tam bir cevap veremedi. Toplantı sonrası birisi yanıma geldi ve 'Patron seni çağırıyor' dedi. Özal'ın yanına gittim. Bir sandalye çekti ve bana dedi ki, 'Ya İshak sen akıllı adamsın. Sorduğun soruyla beni zor duruma soktun. Sen Başbakan'ı ne zannediyorsun? Benim üzerimde bir kudret var' dedi. O an donup kalmıştım.
 
TUNCAY ÖZKAN'I HİÇ AFFETMEDİM
İshak Alaton, medyada affedemediği tek ismin Tuncay Özkan olduğunu belirterek, nedenini şöyle anlattı: Üzeyir Garih öldürüldüğü zaman, Tuncay Özkan, Milliyet'in Genel Yayın Yönetmeniydi. Milliyet'in politikasını o yönetiyordu. Üzeyir Garih öldükten 3-4 gün sonra Milliyet'te bir kampanya başlatıldı. 1 ay boyunca Üzeyir Garih'in aleyhinde yazılar çıktı. Halbuki ben Tuncay Özkan'ı hayatımda tanımadım, görmedim. Peki neden bu düşmanlık? Adam ırkçı, antisemitist, garip takıntıları olan bir adam. En sonra Milliyet'in baş sayfasında Üzeyir Garih'in kanlı resmi basıldı, utanç vericiydi. Ailesi perişan oldu, hepimiz perişan olduk. Adama sesimizi duyuramadık. Düşmanlığının nedenini de hala anlayabilmiş değilim. Büyük bir günah işledi bu adam.
 
ERBAKAN GARİH'İ YAHUDİ OLARAK GÖRMEZDİ
AK Parti 2002 yılında iktidara geldiğinde, gece uyuyamadığını, kendisini arayanlara "Bu muhteşem bir olay!" dediğini de anlatan Alaton, Yahudiler için en zor dönemin İnönü dönemi olduğunu söyledi. İshak Alaton, "Erbakan daha bağnaz bir adamdı ama bize hiçbir zararı olmadı. Erbakan'ın Üzeyir Garih'e büyük bir saygısı vardı. Galiba Garih'i yahudi olarak görmezdi." diye konuştu.

Gazeteciler.com



Bu haber 1,229 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,558 µs