En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'nu yine kandırdılar

29 Kasım 2012 14:01 tsi
Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda kıyafet serbestliğini eleştirirken yaptığı konuşmasında yine kandırıldığı ortaya çıktı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu okullarda kıyafet serbestliği sağlayan yönetmeliğine ilişkin eleştirilerde bulunurken yine büyük bir hataya imza attı. Kılıçdaroğlu konuşmasında kısa kollu gömleklerin yasaklandığını iddia ederek Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e ağır bir hakarette bulunup 'sapık' dedi.

Ancak bu konuşmasıyla Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı yönetmeliği okumadığı ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 27 Ekim Salı günü Resmi Gazete'de yayınlanan genelgesine göre Kılıçdaroğlu'nun iddia ettiği gibi "Kısa kollu gömlek yasaklanmıştır" gibi bir madde yer almıyor. Yayınlanan genelgede öğrencilerin "kolsuz" giysiler giyemeyeceği maddesi yer alıyor. Bu şekilde öğrencilerin kısa kollu giysiler giyebileceği ancak kolu olmayan şekilde tasarımlanan ip askılı şeklindeki tşörtleri giyemeyeceği vurgulanmış oluyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrencilere istediğini giyme özgürlüğünü ve imam hatipli kız öğrencilere başörtüsü takma serbestliğini getirmesi laik kesimin tepkisine yol açtı ve ulusalcılar "AK Parti şeriat devleti kurmak istiyor" korkusunu yeniden pompalamaya başlamışdı. Kılıçdaroğlu Bursa ziyareti esnasında yaptığı konuşmasında Cumhuriyet kazanımların tek tek kaybedildiğini iddia ederek Bakan Dinçer'i kısa kolluya izin vermediği iddiasıyla sapıklıkla suçladı.

KISA KOLLUYA YASAK SAPIKLIKTIR

''Okullarda kıyafet serbestliği'' ile ilgili soru üzerine Kılıçdaroğlu ''Çocuk üzerinden siyaset yapılmaz. Kız çocuğu, 'efendim yarım kol gömlek giyerse bu doğru değil, ben bunu yasaklıyorum.' Eğer siz, yarım kol, küçük bir çocuk, küçük bir kız çocuğu giydi diye yasak getiriyorsanız kusura bakmayın ama bu sapıklıkla ancak anlatılabilir. Böyle bir şey olamaz. Cumhuriyetin kazanımlarını şimdi tek tek kaybetmeye başladık, o sürece girmeye başladık. Yazıktır, günahtır. Çocuk üzerinden siyaset yapılmaz" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasi söylemlerinde sık sık hataya düştüğü bilinirken, bu hatasından ne zaman döneceği merak ediliyor. Erdoğan'ın kendisine "çarkçıbaşı" olarak seslendiği de biliniyor.

KILIÇDAROĞLU ALDATILDIĞINI DAHA ÖNCE İTİRAF ETMİŞTİ

Hatta Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanlış dosyalarla yolsuzlukla suçladığı Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki bir açıklamasında Kılıçdaroğlu'nun yanıltıldığını itiraf ettiği şu sözlerle belirtmişti: ''Kılıçdaroğlu'nu yanılttıkları doğru. Eski CHP İl Başkanı olayın aslını Kılıçdaroğlu'na anlatıyor. Kılıçdaroğlu bunun karşısında 'Eyvah! Desene tongaya bastık' demiş. Fakat buna rağmen Kılıçdaroğlu çıkıp yanlış yaptığını açıklamıyor’'

Rotahaber

Bu haber 761 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,946 µs