En Sıcak Konular

Suriye iç muhalefeti rejim değişikliği istedi

29 Kasım 2012 10:54 tsi
Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Suriye iç muhalefetinden Ulusal Koordinasyon Kurulu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la görüşme öncesi açıklamada bulundu.

Beşşar Esed rejimine kısmen yakın olan kurul üyeleri dış askeri müdahaleye karşı olduklarını, ancak siyasi yollarla rejim değişikliğini müzakere etmeye de hazır olduklarını ilan etti.

Kurul üyelerinden Aref Dalila basın mensuplarına yaptığı açıklamada, iç muhalefetin Suriye'de yönetimin siyasi yollarla değişimini müzakereye hazır olduğunu söyledi. Dalila, "Biz Suriye rejimi ile sadece diyalog değil, siyasi yollarla rejim değişikliğini müzakereyi konuşmak istiyoruz…" dedi.

Gündemde iki konu olduğunu kaydeden Dalila, "Biz rejimin diyalog arayışı içinde olduğunu söylüyoruz. Ancak biz müzakerelerle iktidar değişimini talep ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Ulusal Koordinasyon Kurulu Başkanı Hassan Abdel Azim de yaptığı açıklamada, Suriye'de mevcut rejimin radikal bir değişikliğe gitmesini ve yerine demokratik bir sistemin kurulmasını istediklerini söyledi.

Azim konuşmasında, "Biz devrimin barışçıl olmasını ve akan kanın durmasını istiyoruz. Kurul bu anlayışla mümkün olduğunca muhalefeti toplamaya çalışıyor. Ancak kategorik olarak dışarından Suriye'nin içişlerine askeri müdahaleye karşıyız…" vurgusu yaptı.

Uluslar arası toplumu Suriye'de krizin bir an önce sona ermesi konusunda anlaşmaya varmaya çağıran Azim, "BM Güvenlik Konseyi, Batılı ülkeler, Rusya, Çin, Arap Ligi askeri çatışmanın sona ermesini sağlamalı. Hapishanedeki siyasi tutuklular serbest bırakılmalı. Cenevre Mutabakatı'nın uygulanmasına başlanmalı." dedi.

Azim'in başkanlığındaki heyet Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kremlin Ortadoğu Özel Temsilcisi ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, ve Duma milletvekilleri ile görüşmeler gerçekleştirecek.

cihan


Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,365 µs