En Sıcak Konular

Cezaevleri PKK'nın eğitim alanı

29 Kasım 2012 09:57 tsi
Cezaevleri PKK'nın eğitim alanı Birçok sivil vatandaş ve askerin ölümüne neden olan terer örgütü PKK’nın dağlardaki silahlı ve şehirlerdeki siyasi faaliyetlerinin dışında cezaevlerinde de oldukça etkin olduğu ortaya çıktı.

Cezaevlerindeki elemanlarına örgütle ilgili teorik eğitimler veren PKK, kurallarına uymayan mahkumları da tehditle dize getirmeye çalışıyor.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde PKK terör örgütünün şehir yapılanması KCK’ya üye olmak suçundan yargılanan İbrahim Kaya, örgütün cezaevini eğitim alanı olarak kullandığını açıkladı. Cezaevinde kendisine sürekli olarak baskı yapıldığını ifade eden Kaya örgütün kendisini açlık grevi yapmaya zorladığını söyledi. Kaya, “Siyasi koğuşlarla benim kaldığım koğuş örgüt bakımından adeta bir eğitim alanı olarak kullanılan dershane niteliğindeki yerlerdir. Örgüt burada her türlü teorik anlamda amacına ulaşmakta ve dersler yapmaktadır.” dedi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada savcı, verdiği mütalaa doğrultusunda karar verilmesini talep etti. Bunun üzerine sanık ve avukatının mütalaaya karşı savunmaları istendi. Savcının mütalaasına karşı savunma yapan sanık Kaya, örgütün cezaevinde ne tür faaliyetler yürüttüğü hakkında önemli itiraflarda bulundu.

Kaya, “Ne yaptığımı bilmiyorum. Beni koğuşlarda direkt örgütün içine gönderdiler. 4 ay siyasi koğuşta kaldım. Siyasi koğuşta bana özellikle örgütün dağ kadrosundan inen ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alanlar ‘Kürtçe ifade vereceksin. Mahkemeyi protesto edeceksin. Açlık grevine gireceksin.' diye zorlamalarda bulundular.” şeklinde konuştu.

Avukatının Türkçe savunma yapmasını istemesinin ardından örgütün kendisinden onun adresini istediğini söyleyen Kaya, “Ben de adresini bilmediğimi söyledim. Sürekli olarak benden gayri yasal taleplerde bulunuyorlardı.” ifadelerini kullandı.

Siyasi koğuşta 4 ay kalan Kaya yaşanan olaylarla başa çıkmayacağını anlayınca cezaevi idaresine başvurduğunu ifade etti. Söz konusu koğuştan ayrıldığında orada 14 kişi olduğunu belirten Kaya, “Bunların içinden birisi sürekli olarak, koğuşta bulunanlara emir komuta veriyordu. Toplu örgütsel ders yaparlardı. Ancak bu derslere ben katılmadım. Beni bu yüzden sıkıştırdılar.” diye belirtti.

Siyasiler koğuşunda örgüt elemanlarının kendisine örgütsel dokümanlar vererek, “Kendini geliştir” dediğini kaydeden Kaya, “Ben de ısrarla onlara cahil olduğumu, bunlara katılmayacağımı söyledim.” beyanında bulundu. Kaya, toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet suçundan 5 ay, terör örgütü faaliyetleri kapsamında suç işlemekten 10 ay hapse mahkum edildi.

cihan

Bu haber 731 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,207 µs