En Sıcak Konular

Başbakan'dan fikir ayrılığı iddiasına cevap

28 Kasım 2012 18:52 tsi
Başbakan'dan fikir ayrılığı iddiasına cevap Başbakan Erdoğan, Senegal Başbakanı Abdoul Mbaye ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı...

Senegal Başbakanı Abdoul Mbaye ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ve 9 BDP'li milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi ile ilgili olarak, ''Türkiye'de milletvekili olarak dokunulmazlık zırhına bürünmek suretiyle ülkenin refahına, huzuruna kastedenlere, adeta teröre teşvik edenlere, 'silahlanın' çağrısında bulunanlara karşı da herhalde milletin vekilleri olarak bizim de yapmamız gerekenler vardır, milletimizin de bizden beklentileri vardır. Bu konuda bizler de AK Parti Grubu olarak bu fezlekeler üzerinde çalışmalarımızı yapmak suretiyle kararımızı verir, atmamız gereken adımı atarız'' dedi.
 
Konuları saptırmayalım
 

Başbakanlık tezkeresiyle ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile fikir ayrılıklarının olup olmadığının sorulması üzerine Başbakan Erdoğan, ''Konuları saptırmayalım. Farklı konu, farklı konu. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamasının neyi hedeflediği bellidir benim yaptığım açıklamanın da neyi hedeflediği bellidir'' ifadelerini kullandı.
 
Başka yerden vekalet alma derdimiz yok
 
Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin NATO'dan patriot füze talebine yönelik İran'dan yapılan bazı açıklamalara ilişkin olarak da ''Hükümetinize, devletinize inanın. Hükümetiniz, devletiniz eğer bir konuda bir karar verecekse bu kararı verirken nereye danışarak, kimlerle danışarak, kimlerle bunun istişaresini yaparak vereceğini çok iyi bilir ve adımını da ondan sonra atar ve bu adımı attıktan sonra da milletten almış olduğu vekaletle bunu sürdürür. Bizim başka yerden vekalet alma gibi bir derdimiz yoktur'' açıklamasında bulundu.
 
Gazze ziyareti
 
Başbakan Erdoğan, Gazze'ye yapmayı planladığı ziyarete ilişkin olarak da ''Bu arzumu şartlarımızın elverdiği ilk anda gerçekleştirmek istiyorum. Karar verdiğimiz anda açıklar ve gider ziyaretimizi gerçekleştiririz. Oradaki son tabloyu bizzat yerinde görmek istiyorum'' şeklinde konuştu.
 
Türkiye destek vermeye devam edecek
 
Başbakan Erdoğan, ''Türkiye, Afrika'da barış ve istikrarın sağlanmasına, ortak menfaatler temelinde kıtanın refahına katkıda bulunmaya ve ihtiyaç duyulduğunda da insani krizlerin doğurduğu yaraların sarılmasına, Somali'de gösterdiği üzere destek vermeye devam edecektir'' dedi.
 
Göreve geldiklerinde, 10 yıl önce Afrika'da Türkiye'nin 12 büyükelçiliği olduğunu kaydeden Erdoğan, bugün ise büyükelçilik sayısının 34'e ulaştığını söyledi.
 
Başbakan Erdoğan, ''Hedefimiz, amacımız Afrika genelinde bütün ülkelerde büyükelçiliklerimizi açabilmektir'' ifadelerini kullandı.
 
Senegal Başbakanı Mbaye
 
Senegal Başbakanı Abdoul Mbaye ise Türkiye ile sadece siyasi ilişkileri geliştirmekle yetinmeyeceklerini belirterek, ''Senegal'deki Türk yatırımlarını artırmak istiyoruz'' dedi.

aa


Bu haber 701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,045 µs