En Sıcak Konular

Özal: Annem iyi ki saç telini vermemiş

28 Kasım 2012 14:34 tsi
1998 suikastının Turgut Özal'ın ölümündeki sır perdesini aralayacağını da dile getiren Ahmet Özal, "babamın katilleriyle yüz yüze gelirsem çok kötü şeyler olur" dedi ve ekledi:


A Haber'de Şirin Sever'in sunduğu Jurnal Programı 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ı konuk etti. 17 Nisan 1993'te köşkte yaşananları 'akıl tutulması' değil 'kötü niyet' olarak değerlendiren Ahmet Özal, "babamın vücut bütünlüğünü koruması Allah'ın işi, bu beden konuşmak istiyor" dedi.

1998 suikastının Turgut Özal'ın ölümündeki sır perdesini aralayacağını da dile getiren Ahmet Özal, "babamın katilleriyle yüz yüze gelirsem çok kötü şeyler olur" dedi.

"17 NİSAN 1993'TE KÖŞKTE YAŞANANLAR AKIL TUTULMASI DEĞİL KÖTÜ NİYET"

18- 19 yıldır bu işin peşindeyiz, ilk başta pek ciddiye almadılar. Sayın Cumhurbaşkanımızın DDK'yi harekete geçirmesi, 17 Nisan'da köşkte yaşananları raporda 'akıl tutulması ' olarak nitelendirdiler ama bence 'kötü niyetti'. 17 Nisan 2013'te babamın ölümü zaman aşımına uğrayacak. Aralık ayında raporun açıklanmasını bekliyoruz. Savcının harekete geçeceğini ve zaman aşımı olmayacağını düşünüyorum. 1988'deki suikastın tekrar incelenmesi gerekiyor.

"DEMİREL BAŞTAN BERİ ZEHİRLENMEYİ REDDEDİYOR"

Demirel baştan beri zehirlenmeyi reddediyor, kendi fikridir olabilir. Ben zaten Türkiye'de basında da önemli köşe yazarlarında da, önemli gazetecilerin de baştan beri bunu reddettiğini gördüm. Siyasilerin de buna inanmadıklarını gördüm. Biz peşini bırakmadık. Ben herkesin fikrine saygı gösteririm. Ama sonuçta konuşacak olan tıptır, bilimdir, sonuçlardır.

"ANNEM İYİ Kİ SAÇ TELİNİ VERMEMİŞ, O ZAMAN BU ZEHİRLER BELKİ DE BULUNMAYACAKTI"

Ben açılma sırasında orada olmak istemedim, görme hakkım vardı ama tercih etmedim, dayanamazdım. Tabi uzun yıllar şu tartışıldı; Semra Hanım'da saç telleri var niye verilmiyor. Saç tellerinden sonuç almak zor dediler, imkânsız aşağı yukarı dediler. Saç teli iyi ki verilmemiş, saç telinden sonuç almak zor dediler, belki uydurma bir otopsi yapılacaktı ve o zaman bulunamayacaktı.

"BABAMIN VÜCUT BÜTÜNLÜĞÜNÜ KORUMASI ALLAH'IN İŞİ, BU BEDEN KONUŞMAK İSTİYOR"

Böyle daha iyi oldu. Saç ve kemik beklerken sadece bütün organlarıyla o gövdeyi bulmak Adli Tıp'ın işini kolaylaştırdı. Bu bilim adamlarının beklemediği bir şeydi. Kimisi sabunlama ile izah etti ama izah edemedikleri beynin yok olmaması. Bu izah edilemiyor, beynin yüzde 80'i su olduğu için altı saat sonra akar gider. Bu bilimle açıklanabilir bir şey değil. Youtube'da yapılan yorumları gördüm, ama muhakkak ki çok anormal bir durum. İnsan vücudu 5 sene sonra kemiğe dönüşür, bunu izah etmek bizim bildiğimiz bir şey değil. Allah'ın işi olduğunu düşünüyorum, başka türlü açıklayamıyorum. Bunun olabilmesi için binlerce faktörün bir araya gelmesi lazım. Bu beden konuşmak istiyor. Dolayısıyla bunun bir mucize olduğunu düşünüyorum. Bundan dolayı da buruk bir sevinç yaşıyorsunuz.

"BABAMIN ÖLÜMÜNE NEDEN OLANLARIN BULUNACAĞINA İNANIYORUM"

Bundan sonraki aşamalar savcılığın işi. Kennedy suikastı 30 yıl sonra açıklandı. Ben faillerin bulunacağına tüm kalbimle inanıyorum. İnsanlar bunu yapanlar yaptıranlar da vicdan azabı duyacaklardır, ihbarlar da gelecektir.

"1998 SUİKASTI ÖLÜMÜN SIR PERDESİNİ AYDINLATACAKTIR"

1988 suikastın aynı gecesi ben rahmetli babamla konuştum, Çok ciddi araştırma yapıldı o suikastla ilgili. Türkiye'den yetkili kişiler İsviçre'ye gönderildi. Para transferlerine kadar öğrenildi. Devletin kozmik odalarında bu bilgiler var. Bu araştırma sonucunda kimlerin bunun arkasında olduğunu öğrenildi. Babamın söylediği üç dört kişi de biliyor bu isimleri. Babama açıklayacak mısınız diye sordum, babam hayır dedi, şu an zamanı değil. Türkiye hızlı kalkınma sürecinde benim suikast olayım daha önemli değil, ben şimdi bunu açıklarsam Türkiye karışır demişti. Bugünkü bilgilerle geriye döndüğüm zaman, o adı Ergenekon mudur, derin devlet midir her neyse bir bağlantısı olduğunu düşünüyorum. O işaretleri verdi, söylersem Türkiye karışır dedi, ama bir gün gelir açıklanır dedi. ama 25 sene geçti, bence tekrar bunun incelenmesi lazım.

"1993 YILININ MECLİSTE İNCELENEBİLMESİ İÇİN ÇOK UĞRATIM"

Annem zehirlendiği konusunda benimle aynı fikirdeydi. Kardeşlerim duygusal baktılar, olayın dışında kaldılar. İşin takipçisi olmak, büyük oğlu olarak bana düştü. Ben milletvekili iken bununla ilgili soru önergesi verdim. Hatta sadece babamla ilgili de vermedim. 1993 yılı ile ilgili, komple verdim. Uğur Mumcu cinayeti ile başlayan, Eşref Bitlis Paşa, sonra 33 erin şehit olması, Madımak olayları, Hablemitoğlu, Ahmet Taner Kışlalı, hatta Çetin Emeç'e kadara giden bir süreç vardır. Ben sağ- sol diye bakmıyorum. Bunlar Türkiye'nin yetiştirdiği aydın kişilerdir. Fikirlerimiz aynı olmayabilir, ama bunların hepsi kurban edilmiştir. 93 yılının Meclis'te komisyon kurulup incelenmesini çok istedim. Şimdi sanıyorum yavaş yavaş insanlar bunu konuşmaya başladı. Doğrusu da budur. Benimle aynı fikirde olmayan kişileri daha çok korumalıyım. Çünkü ülkeyi onlar geliştirir.

"BABAMI ANNEMİN ZEHİRLEDİĞİ İDDİASI SAFSATA, HEDEF SAPTIRMACA"

"Ergenekon davası tutuklu sanığı Levent Ersöz'ün Özal'ı Semra Hanım'ı zehirlediği iddiası ile ilgili olarak" Ben bunlara gülüp geçerim. Hedef şaşırtmaca, saçmalama, saptırmaca. Kelime bulamıyorum. Bunlar Türkiye'de olacak şeylerdir. Levent Ersöz nerede şimdi kendi otursun düşünsün bunu.

"ECEVİT BABAMIN VERDİĞİ 24 OCAK PROGRAMINI UYGULASAYDI İKTİDARDA KALIRDI"

Herhangi biri Özal darbecilerle işbirliği yaptı derse, 1977'de Ecevit babamı çağırttırdı, Türkiye krize girmişti, Turgut Bey sizin ekonomi bilginiz çok iyi, hükümete yardım eder misiniz? Babam Demirel ile bürokrat olarak çalışmış, siyasete girme niyeti yoktu. Babam ben ülkem için parti farkı gözetmeksizin ne gerekiyorsa programı uygularım dedi. 24 Ocak programını o zaman Ecevit'e verdi ve bana dedi ki Ecevit bu programı uygulayabilseydi iktidardan düşmezdi. Babam Ecevit'e size bu programın uygulatılmaz da diyor. 12 Eylül sabahı babamı alıp götürdüler ve direkt götürdükleri yer Cumhurbaşkanlığı Köşkü. Babam bana olayı anlattı. içeri girdim dedi, Evren Paşa ile birlikte dört komutan, bir de Turhan Feyzioğlu var. babama diyorlar ki 24 Ocak kararlarını devam ettirin bundan sonra maliye bakanı olarak. Babamn Türkiye ekonomisini, o zaman bilgisi olamayan askere teslim edemezdi, etseydi türkiye bugün buraya gelemezdi. Babam Maliye Bakanı olarak bu ülkenin ekonomisini idare edemem diyor, Maliye, Hazine, Merkez Bankası, bankaların da bana bağlı olması lazım ki onları koordine edeyim diyor. Feyzioğlu hepsinin size bağlı olması anayasaya aykırı diyor, babam da espri yaparak, bu sabah ihtilal oldu haberiniz yok galiba, anayasa burada oturuyor diyor.

"EVREN BABAMIN SEÇİLMEMESİ İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPTI"

Kenan Evren, babamın oy almaması için elinden geleni yaptı. Babam 56 yaşında siyasete girdiğinde sordum, çok geç değil mi diye, eğer ben siyasete girmezsem öbür dünyada hesabımı veremem dedi. Rahmetlinin siyasetle ve askerle alakası yoktur. ANAP iktidar olduktan sonra eline 100'lerce idam kararı geldi. Hiç biri uygulanmadı.

"BABAMIN KATİLLERİYLE YÜZYÜZE GELİRSEM ÇOK KÖTÜ ŞEYLER OLUR"

Babamın katilleriyle yüz yüze gelmek istemem, gelirsem çok kötü şeyler olur orada.

Bu haber 1,031 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,129 µs