En Sıcak Konular

CHP içinde tr-705 kodlu CIA ajanı kim?

28 Kasım 2012 14:14 tsi
CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Seyit Rıza'ya itibarının iade edilmesi için kanun teklifi vermesiyle çalkalanırken, Atatürkçü Düşünce Derneği Kılıçdaroğlu`na bayrak açtı.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Seyit Rıza'ya itibarının iade edilmesi için kanun teklifi vermesiyle çalkalanırken, Atatürkçü Düşünce Derneği Kılıçdaroğlu`na bayrak açtı. ADD eski Genel Sekreteri Suay Karaman “Fettullah Gülen’e selam duranlar, tekke ve zaviyelerin açılması gerektiğini söyleyenler, TR 705 kodlu ajanlar, ABD ve AB hayranları ile görevlileri bulunmaktadır.” dedi.

ADD eski Genel Sekreteri Suay Karaman, milletvekili Hüseyin Aygün'ün partiden ihraç edilmesini istedi. CHP il başkanlarının bir bölümü Aygün'e destek verirken bir bölümü de Aygün'ü eleştirdi. Şimdiye kadar Parti Meclisi'nde göze çarpan bölünmüşlük, il başkanlarına kadar yansıdı.

CHP İKİYE BÖLÜNDÜ

Kılıçdaroğlu'nun “Seyit Rıza'yı yargılayan mahkeme de özel mahkemedir, biz özel mahkemelere karşıyız.” sözleri partideki ulusalcı kanadı kızdırırken, BDP`ye destek veren ekibi ise sevindirdi. Parti Meclisi'nde ciddi tartışmalar çıkartan CHP'nin Kürt politikasındaki belirsizlik, il başkanlarına kadar yansımış durumda. CHP Batman İl Başkanı Adnan Yaşar "İtibarın iadesinde sakınca yok" dedi.

Partideki Atatürkçü kanat ise tartışmayı Kemalist zemine çekmekte kararlı: CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, “AKP'yi yıkmak için çaba içindeyim. Bu konu CHP tabanında görüşüldü ve yasa teklifi için uygun olmadığına karar verildi” derken; Afyon İl Başkanı Yalçın Gürgöz, "Bizim kahramanımız Atatürk. O günkü şartlarda Türkiye'nin başka illerinde böyle bir başkaldırı yokken orda başlatılan başkaldırı, ülkenin birlik bütünlüğüne yönelikti”, Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk,"Benim kahramanım Atatürk. Başka yorum yapmak istemiyorum" derken; Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, "Seyit Rıza'nın o dönem içerisinde neler yaptığı belli. Aygün'ün bu teklifinden dolayı birçok il başkanının rahatsız olduğundan haberdarım" şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ

Atatürkçü Düşünce Derneği eski Genel Sekreteri Suay Karaman, CHP'nin tek parti döneminde idam edilen Seyit Rıza'nın itibarının iade edilmesi için kanun teklifi veren CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'e ve sessiz kalmakla eleştirdiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert tepki gösterdi. Karaman, köşe yazdığı gazeteden "Sorospuların dar kılıcı" başlıklı yazısında, Kılıçdaroğlu ve Aygün için ağır İfadeler kullandı. Karaman, “Seyid Rıza denen eşkıyaya, olmayan onurunun iade edilmesi için TBMM Başkanlığı’na önerge veren CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, işgüzarlıklarına ya da ihanetlerine bir yenisini eklemiştir” sözleri ile Atatürkçülerin Kılıçdaroğlu`ndan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

"SEYİT RIZA EŞKİYADIR"

Seyit Rıza'nın, Dersim bölgesini kalkındırmak için yapılan yasal düzenlemelere karşı çıktığını belirten Karaman, "Dersim isyanını başlatan ve her türlü yeniliğe karşı çıkan Seyit Rıza adlı bir derebeyi, açıkça cumhuriyet rejimine karşı ayaklanmıştır. Bu isyan 1938 yılı Eylül ayında tamamen bastırılmıştır. Aralannda Rıza'nın da olduğu yedi kişi idam miş, 37 kişi de ağır hapis cezası almıştır. Hüseyin Aygün'ün taptığı Seyit Rıza, dış güçlerin desteğiyle devlete karşı ayaklanan bir eşkıyadır" ifadelerini kullandı.

CHP`NİN İÇİNDE AJANLAR VAR

Karaman`ın yazısının satır aralarında ise CHP ile ilgili şok suçlamalar yer alıyor. İşte o suçlamalardan bazıları; “Yeni CHP yapısı içinde uluslararası para oyuncusu George Soros’un desteklediği Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı’nın (TESEV) üyesi olanlar, PKK terör örgütünü övenler, PKK terör örgütüyle duygudaşlık paylaşanlar, ırkçılık ve mezhepçilik bayrağını kimselere kaptırmayanlar, “ille de Dersim” diye tutturanlar, “devlet özür dilesin, toprak verilsin” diye haykıranlar, “Kemalizm’i zihinlerden ve partiden silmek” isteyenler, Atatürk için “diktatör ve katil” diyenler, Fettullah Gülen’e selam duranlar, tekke ve zaviyelerin açılması gerektiğini söyleyenler, TR 705 kodlu ajanlar, ABD ve AB hayranları ile görevlileri bulunmaktadır. Ancak bunları görmeyenler ya da görüp, tepki vermeyenler CHP’nin kurucusu ve lideri Mustafa Kemal Atatürk’e karşı suçludurlar.

CIA’nın yan kuruluşu olarak bilinen Stratfor’un iç yazışmalarında yer alan ve CHP’de yönetim kadrosuna gelen TR 705 kodlu kişi CHP’de tartışma yaratmış, geçmiş dönemde bir çok isim ortaya atılmıştı. (birleşikbasın)



Bu haber 1,364 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,109 µs