En Sıcak Konular

Tunceliler CHP'ye ateş püskürüyor

28 Kasım 2012 13:54 tsi
Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün, idam edilen Dersim liderlerinin iade-i itibarına ilişkin kanun teklifinin CHP grubu tarafından reddedilmesi, Tuncelililer tarafından tepkiyle karşılandı.

Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak, 1938 yılında yapılan katliam zamanında yönetimde olan CHP'nin, halen tarihiyle yüzleşmediğini ifade etti. Konak, “1938'de Seyit Rıza, arkadaşları ve 40 bin kişiyi katleden anlayış, halen devam ediyor. CHP'nin buna karşı çıkması da bunun en büyük örneğidir.” dedi.

CHP MYK toplantısında Aygün'ün, Seyit Rıza'yla ilgili teklifinin parti grubunda reddedilmesine Tuncelililerden tepki geldi. 1938 yılında yaşanan gerçekleri kimsenin değiştiremeyeceğini ve üstünü örtemeyeceğini belirten Tuncelili vatandaşlar, CHP'nin, Seyit Rıza ve arkadaşlarının itibarının iadesi ile ilgili kanun teklifini reddetmesini, korkak politika olarak değerlendirdi.

CHP HALA TARİHİYLE YÜZLEŞMEDİ

CHP'nin kanun teklifine karşı çıkmasının ve bunu reddetmesinin kendisini şaşırmadığını belirten Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak, 1938 yılında yapılan katliam zamanında yönetimde olan CHP'nin, halen tarihiyle yüzleşmediğini ifade etti. Konak, “1938'de Seyit Rıza, arkadaşları ve 40 bin kişiyi katleden anlayış, halen devam ediyor. CHP'nin buna karşı çıkması da bunun en büyük örneğidir. Öldürülen her insan bizim için itibarlıdır. Seyit Rıza ve arkadaşları da bizim önderlerimizdir. Kimsenin itibarını iade etmelerine de ihtiyaç yoktur. Asıl, Dersim katliamını gerçekleştiren kişilerin bu halktan özür dileyerek itibarlarını alma ihtiyaçları vardır.” şeklinde konuştu.

Başbakan'ın, 1938 yılında yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulunduğunu ve özür dilediğini hatırlatan Yusuf Cengiz, “1938 Dersim olayları nedeniyle o dönemin hükümeti ve yetkilileri bu insanlardan özür dilemelidir. Dersim'de yapılan haksızlıklar gibi Seyit Rıza ve arkadaşları da hukuksuz bir şekilde asıldı. Kendisini sosyal demokrat olarak tanıtan CHP'nin bu önergeyi reddetmesini doğru bulmuyorum. CHP, 1938 yılında yapılan katliamı kınamalı ve tavrını koymalıdır.” dedi.

CHP'NİN YAPTIĞI KORKAK POLİTİKACILIK

CHP'nin, 1938 yıllarında insanların derinden yaralayan Dersim olayları ile ilgili böyle bir tavır göstermesini doğru bulmadığını belirten Hıdır Mercan ise “Ortada bunca gerçek ve belge olmasına rağmen, bu partinin böyle bir tavır alarak bu önergeyi reddetmesi güzel bir olay değil. Dersim olaylarında mağduriyetler var. Bu gerçekler birilerini rahatsız edecek diye kanun teklifini reddediyorsa, bu korkak politikacılıktır. Korkak politika yaparak bir yere varılamaz. Gerçeklerden korkanlar politika yapamaz.” diye konuştu.

cihan

Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,046 µs