En Sıcak Konular

'PKK düğünlerde para topluyordu'

28 Kasım 2012 08:41 tsi
'PKK düğünlerde para topluyordu' Erzurum'da yargılanan PJAK'lı Ahmet Güreş'ten, örgütün Avrupa'daki para kaynaklarına ilişkin ilginç açıklamalar geldi.

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde 23 Mayıs 2012'de gözaltına alınan 'Şexo Tercan' kod adlı 41 yaşındaki Ahmet Güreş hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla 10 yıla kadar hapis cezası istemi ile Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Türkiye'den İran'a 18 yıl önce gittiğini anlatan Ahmet Güreş, bir takside silah, bomba yakalatınca 5 yıl hapis yattığını ve cezasını çektikten sonra Gürbulak Sınır Kapısı'nda Türk makamlarına teslim edildiğini anlattı.

Mahkemede şok itiraflarda bulunan PJAK'lı terörist Ahmet Güreş"in Ağrı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde 25 Mayıs 2012 günü verdiği ifadesinde de ilginç itiraflarda bulunduğu ortaya çıktı.

İfadesinde terör örgütünün gelir kaynaklarını açıklayan Güreş şunları söyledi:

"1994 yılında örgüt için Avrupa'nın bir çok ülkesinde para toplanıyordu. Örgüt dönerci, manav, restoran, tekstil gibi iş alanlarında başkasının adına iş yeri açarak buraların işletmesi yurtsever olarak tabir edilen Kürt kökenli vatandaşlara veriyordu. Bu iş yerlerinden elde edilen gelir örgütün kasasına gidiyordu. Avrupa ülkeleri buna ses çıkarmıyordu.

Ayrıca düğünlerde ortada büyük bir bez dolaştırılıyordu. Bu bezin içerisine herkes belirli bir miktar para atıyordu. Atmayanlara kötü gözle bakılıyordu. Ben Fransa'nın Alsesloren bölgesinin maliyecisiydim. Düğünlerde toplanan paralar hariç diğer tüm elde edilen gelir ERNK makbuzları karşılığında toplanırdı. Bu toplanan paralar 2-3 ayda bir o zaman Şam'da bulunan Abdullah Öcalan'a bildirilirdi.

Ayrıca Avrupa'da faaliyet gösteren derneklerin kullandıkları elektrik, su, kira, gaz gibi sarfiyatları bulundukları ülke tarafından karşılanıyordu.

Abdullah Öcalan'ın Avrupa'daki kasası Mardinli 'Hen Bije' koddu. Abdullah Öcalan'dan habersiz kimseye para verilmezdi."

LEZBİYEN İLİŞKİLER YAYGIN

Örgütte gönül ilişkilerinin Abdullah Öcalan'ın yakalanmasından sonra arttığını belirten Ahmet Güneş, PKK içinde gay ilişkileri duyduğunu, ancak lezbiyen ilişkilerin daha fazla olduğunu söyledi. Örgütün lider kadrosunun kadınları taciz ettiğini, bir çok kadının bu yüzden intihar ettiğini belirten Ahmet Güneş bu ilişkileri şöyle anlattı:

"Dicle Andok kod isimli Malatyalı örgüt mensubu, Xınere'de 2000'li yıllarda iki kadın militanı 'Botan' kod adlı Nizamettin Taş ile ilişkiye girmesi için zorladı. Onlar da el bombasıyla aynı anda intihar etti. Apo, 'En çok ders okuyan ve güzel kızları severim' derdi. Kadınlarla arası en iyi olan Murat Karayılan'dır. Şırnaklı 'Hatice' kod adlı kadının Murat Karayılan tarafından sürekli ilişkiye zorlandığı, tacize uğradığı ve bundan dolayı örgütten kaçtığını biliyorum."

ntvmsnbc










Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,233 µs