En Sıcak Konular

Erdoğan'dan Esed'e kötü haber

27 Kasım 2012 16:45 tsi
Erdoğan'dan Esed'e kötü haber Başbakan Erdoğan, İspanya Başbakanı Rajoy ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

HİÇBİR MİLLET ZALİMLERE YAŞAMA HAKKI TANIMAZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de yaşanan olaylara ilişkin ''Bu dünya hiçbir zaman zorbalara kalmamıştır, zalimlere kalmamıştır. Siyasetçi adil olduğu sürece karşılığını bulur'' dedi.

Türkiye-İspanya 4. Yüksek Düzeyli İşbirliği Zirvesi'nin ardından Başbakan Erdoğan ile İspanya Başkanı Mariano Rajoy ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, görüşmede Akdeniz'in güneyinde ve doğusunda yaşanan değişim süreci, bölge ülkelerinin demokratikleşme çabalarına müştereken katkıda bulunma konusunu ve Suriye'deki gelişmeleri değerlendirdiklerini belirterek, ''Türkiye olarak, şu anda ülkemizde 125 bin sadece konteyner ve çadır kamplarda kalanlar var. Ayrıca 60 bin civarında kendi imkanları ile ülkemizde kiraladıkları evlerde kalanlar var. Aynı şekilde Lübnan'da bir o kadar Ürdün'de şu anda ülkesinden ayrı yaşayan insanlar var'' dedi.

Suriye'deki olaylarda 50 bin civarında kişinin öldürüldüğüne dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bunlar acımasızca havadan bombardımana tabi tutulmak suretiyle öldürülen insanlardır. Hep şunu söylüyorum. Bu dünya hiçbir zaman zorbalara kalmamıştır, zalimlere kalmamıştır. Siyasetçi adil olduğu sürece karşılığını bulur. Adil olmayanlar ise tarihte olduğu gibi onlar zulümleri ile baş başa kalırlar ve hiçbir millet zalimlere yaşama hakkı tanımaz. Sonunda Suriye'nin de Suriye'nin başındakilerinin de uğrayacağı netice budur. Bunu inanarak söylüyorum. Şu anda da gidiş orayadır.''

BIRAKALIM HERKES NASIL ARZU EDİYORSA EVLADINA ONU GİYDİRSİN

Erdoğan, okullarda kıyafet serbestliğini sağlayan değişikliğe ilişkin, Türkiye'de yıllarca tek tip giyim tarzının hep eleştiri konusu olduğunu belirterek, ''Bırakalım herkes nasıl arzu ediyorsa, gücü neye yetiyorsa onu alsın, onu evladına giydirsin. Bu şekilde bu tür adımlar atılsın. Bunlar hepsi bir talebin neticesinde atılan adımlardır'' dedi.

(AA)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, NATO'nun 'güvenliğin bölünmezliği' ilkesini hatırlatarak, Türkiye'nin talebinin NATO için bağlayıcı olduğunu söyledi. Erdoğan, şu anda da bunun adımının atıldığını ifade etti.

İspanya'da düzenlediği basın toplantısında soruları cevaplayan Erdoğan, "Ülkemizin güneyindeki gelişmeler karşısında NATO'yla müzakere edilerek atılan bu adım neticesinde NATO'dan görevlendirilen heyetler ülkemize gelmiş, TSK'dan görevlendirilen arkadaşlarımızla bölgede çalışmalarını sürdürüyorlar. Çalışmalar neticesinde de konuşlandırmaların nerelerde olacağını belirleyecek ve adımlarını ona göre atacaklardır." dedi.

Suriye'de acımasızca, havadan bombardımana tabi tutulmak suretiyle 50 bine yakın insanın öldürüldüğünü, yüz binlercesinin de Türkiye ve diğer komşu ülkelere sığındığını dile getiren Erdoğan, "Bu dünya hiçbir zaman zorbalara, zalimlere kalmamıştır. Siyasetçi adil olduğu sürece karşılığını bulur. Adil olmayanlar ise tarihte olduğu gibi zulümleriyle baş başa kalırlar. Hiçbir millet zalimlere yaşama hakkı tanımaz. Sonunda Suriye'nin de başındakilerin de uğrayacağı netice budur. Bunu inanarak söylüyorum. Şu anda da gidiş orayadır." şeklinde konuştu.

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın siyaseti bırakma kararının sorulması üzerine Erdoğan "Kendisi için, tüm Ortadoğu için hayırlı olmasını dilerim." demekle yetindi.

Cihan



Bu haber 774 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,225 µs