iyibilgi özel" /> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

Gelen gideni aratacak mı?

27 Kasım 2012 16:23 tsi
Gelen gideni aratacak mı? İsrail Savunma Bakanlığı koltuğuna oturacak isim,saldırı emrini verecek mi?iyibilgi özel

Ocak ayındaki seçimlere çok az bir süre kala İsrail siyasetinin son 20 yılında tanınan simalardan olan İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın siyaseti bırakacağını açıklaması haklı olarak gündemde önemli bir yer işgal etti. Sebep olarak ailesini öne çıkarmış olsa da Barak'ın siyasi açıdan güç kaybına uğradığı biliniyor. Bir daha parlamentoya seçilemeyeceğini öngören Barak, malum sonu fazla uzatmak istememiş, anlaşılan.

İşin ilginç, daha doğrusu korkutucu yanı ise şu: Barak'ın istifa ettiği gün, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun lideri olduğu muhafazakar Likud Partisi, kongreye giderek seçimlere katılacak listeyi oyladı. Ortaya çıkan sonuç, kimi yorumculara göre İsrail tarihinin en sağ listesi! Danny Danon, Zeev Elkin, Yariv Levin, Tzipi Hotovely ve Moshe Feiglin gibi isimler, İsrail siyasetinde en anti-demokratik ve militer kararlara imzalarıyla tanınıyorlar. Dolayısıyla böylesine sağ bir liste ile seçime girecek iktidar partisinin, Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın aşırı sağcı Evimiz İsrail Partisi ile işbirliği yapacağını da düşünürsek, Ortadoğu'yu sıkıntılı günlerin beklediğini tahmin edebiliriz.

Gazze'ye yapılan son saldırıda, Lieberman'ın aksine kara operasyonuna karşı çıkan Barak'ın koltuğunu bırakacak olmasını Türkiye'den kimi yorumcular İsrail siyasetinde normalleşmenin ilk işareti olarak görüyor. Oysa tam tersi bir tablo ile karşı karşıya olabiliriz. Lieberman ve diğer sağcıları dengeleyecek güçte isimler yeni hükümete giremezse, İran'ın vurulması an meselesine dönüşebilir. Türkiye'ye konuşlandırılacak Patriotlar için Almanların telaşının sebebi sırf bu bile olabilir.

www.iyibilgi.com  özel



Bu haber 1,573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,480 µs