En Sıcak Konular

İnce'nin 'şantaj' iddiasına takipsizlik

27 Kasım 2012 15:03 tsi
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin, ''cinsel taciz'' iddialarında bulunan Fatma K'nın kendisine ''şantaj'' yaptığını öne sürerek bulunduğu suç duyurusunun takipsizlik kararını savcı Ramazan Kaya'nın verdiği öğrenildi.

İnce'nin avukatı Haluk Pekşen, basın yayın organlarında yer alan açıklamasında, müvekkili hakkında ''cinsel taciz'' iddiasında bulunan Fatma K. hakkında ''şantaj'' gerekçesiyle bulundukları suç duyurusunun takipsizlikle sonuçlandığını belirtti.

Pekşen, suç duyurusunun ''Şemdinli'de Umut Kitapevi'ndeki patlama'' olayını soruştururken görevden alınan daha sonra ise göreve iade edilen Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya'ya düştüğünü, Sarıkaya'nın, ''olayın üzerine gitmeyerek takipsizlik kararı verdiğini'' iddia etti. Ancak ''takipsizlik'' kararını Cumhuriyet Savcısı Ramazan Kaya'nın verdiği öğrenildi.

Takipsizlik kararı 5 Temmuz'da verildi

Ramazan Kaya tarafından 5 Temmuz 2012 tarihinde verilen takipsizlik kararında, İnce'nin 27 Nisan 2012 tarihli şikayet dilekçesinde, şüpheli Fatma K'nın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu'nca yürütülen ''cinsel taciz'' soruşturmasından vazgeçmesi için sulh protokolü imzalamasına rağmen şikayetinden vazgeçmediği ve imzalanan bu belgeleri basına vereceği şeklinde kendisine şantaj yaptığını öne sürerek şikayette bulunduğu belirtildi.

İkili arasında 16 Mart 2012 tarihinde hazırlanan sulh protokolünde şüpheli ve müştekinin imzasının bulunduğu anlatılan kararda, ikili arasında Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu'nca yürütülen soruşturma sonucunda 5 Temmuz 2012'de İnce hakkında fezleke düzenlenerek Adalet Bakanlığı'na gönderildiği ifade edildi.

Kararda, şüphelinin imzalanan belgelerden sonra İnce ile herhangi bir görüşmesinin ve müştekiye karşı herhangi bir eyleminin bulunmadığı, tanık anlatımlarının da bu yönde olduğu vurgulandı.

Taraflar arasındaki olayın daha önceden basına sızdığı belirtilen kararda, Fatma K. iddia edildiği gibi ''para vermezseniz belgeleri basına sızdırırım'' şeklinde sözler sarf etse bile elindeki belgelerin hukuki mahiyette anlaşma metinleri olması sebebiyle bu nitelikteki belgenin şantaj suçuna vasıta olmasının mümkün olmadığına işaret edildi.

Fatma K'nın şikayeti üzerine Muharrem İnce hakkında ''cinsel taciz'' ve hakaret suçlarından dokunulmazlığının kaldırılması istemli fezleke düzenlenmesinden sonra müştekinin elindeki belgelerin hukuki mahiyette anlaşma metinleri olması nedeniyle bu nitelikteki belgenin şantaj suçuna sebep olmasının mümkün olmadığı, şüphelinin şantaj suçu işlediğine dair hakkında kamu davası açılmasını gerektirir delil bulunamadığı kaydedildi.

AA



Bu haber 752 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,711 µs